EKONOMİ

Millet ucuz yemesin diye domatesleri çöpe attılar

İstanbul Bayrampaşa Hali'nde çekilen görüntüler tüketicileri çıldırtma noktasına getirecek cinsten. Tarladan alınmış, nakliyesi ödenmiş kasa kasa domatesler ucuza satılmasın diye çöpe atıldı.

Gidilen her ortamda ekonomik krizden dem vurulup dururken, İstanbul'un göbeğinde çekilen bir görüntü, krizin birileri tarafından maksatlı bir şekilde çıkarıldığını gün yüzüne çıkardı...

Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte ürünler artıp, fiyatlar dibe çakılınca, bir kirli el anında devreye girerek halkın sofrasına ucuz ürün gelmesinin önüne geçti. Üreticilerin tonlarca domatesi piyasa sürmesinin ardından devreye giren pazarcılar, halka ucuza satmak yerine düzeni bozmamak adına çöpe dökmeyi tercih etme yoluna gitti.

İstanbul Bayrampaşa Hali'nde çekilen görüntülerde, hem üreticilerin emeği ile hem de tüketicinin ucuz ürün tüketmesinin önüne nasıl geçildiği tüm çıplaklığı ile bir kez daha belgelenmiş oldu.

Ucuz domates satacağına kasa kasa domatesi çöpe atmayı tercih eden pazarcıların o anlarını kameraya çeken vatandaşlar, hem bu duruma hem de, devletin bu duruma seyirci kalmasına adeta isyan etti.

Yorumlar
Günün Manşetleri