EKONOMİ

Parayla saadet olur mu deneyi! Tam 9 milyon dağıtacak

Japon milyarder Yusaku Maezawa, paranın insanların mutlu edip etmediğini anlamak için, bin Twitter takipçisine 9 milyon dolar dağıtacak.

Japonya’da bir milyarder iş insanı “para ile saadet olur mu?” sorusuna Twitter üzerinden yanıt arıyor.

Yapacağı çekilişle bin Twitter kullanıcısına toplam 9 milyon dolar dağıtmayı vaat eden milyarder Yusaku Maezawa, kullanıcılardan tweetini paylaşarak çekilişe katılmalarını bekliyor.

Maezawa, hediye ettiği para karşılığındaysa tek bir şey bekliyor.

“Ciddi bir sosyal test” yaptığını belirten iş insanı, bin talihlinin paylaşacağı 9 milyon doların ne şekilde harcandığını ve kullanıcıların hayatlarını nasıl etkilediğini öğrenmek istediğini belirtiyor.

Japon milyarder parayı alan takipçileri ile hissiyatları üzerine konuşacağını ve sosyal bilimcilerden durumu analiz etmelerini isteyeceğini söyledi.

Bunun için her şanslı kullanıcının Maezawa tarafından gönderilecek anketi doldurması gerekecek.

Çekilişe katılmak için Twitter hesabına sahip olmak ve Maezawa’nın Twitter mesajını 7 Ocak gece yarısından önce paylaşmak yeterliydi.

Maezawa’nın mesajını şu ana kadar 4 milyon kullanıcı tekrar paylaştı. Çekilişin ardından bu kişilerden binine işi adamı tarafından kazandıklarına dair mesaj gönderilecek.

Milyarder iş insanı geçen sene de 100 twitter kullanıcısı arasında paylaşılmak üzere 914 bin dolar vermeyi taahhüt etmişti. Bu şekilde Twitter’da paylaşım rekoru kıran Maezawa’nın iletisi 4,68 milyon ‘retweet’ almıştı.