EKONOMİ

SGK maaşlarda kesinti yapılacağı iddialarını yalanladı

SGK FOX TV ana haberde ortaya atılan emekli maaşlarında kesinti yapılacağı iddialarını 'maksatlı haber' sözleriyle yalanladı.

FOX TV ana haberde ortaya atılan iddiaya göre Türkiye, ekonomide yaşanan dalgalanmaların ardından devlet kurumları, tasarruf tedbirleri almaya başladı. SGK da bu kapsamda çok sayıda maddeden oluşan bir taslak hazırladı.

Ancak alınması istenen tedbir kararları, emeklileri şimdiden kızdırdı. Öyle ki; emekli maaşlarından yüzde 5 kesinti istendi. Bu kesinti, ‘sağlık kesintisi’ olarak adlandırılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ KALDIRILACAK MI?

Kesintinin yanı sıra, bayramlarda verilen ikramiyelerin de kaldırılması talep edildi. Teklifin kabul görmesi durumunda 2 bin lira emekli maaşı alan kişilerden, her ay 100 lira ‘sağlık kesintisi’ yapılacak.

SGK YALANLADI:'HABER TAMAMEN ASILSIZDIR'

Sosyal Güvenlik Kurumu yaptığı açıklamada "SGK'da çok konuşulacak çalışma haberi tamamen asılsızdır" diyerek iddiaları net bir dille yalanladı.

MAKSATLI HABER DENİLDİ...

SGK ortaya atılan "Emekli maaşlarında yüzde 5 sağlık kesintisi yapılacak" iddialarını maksatlı haber olarak nitelendirdi.

İşte SGK'dan yapılan açıklama:

Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür.

Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.

Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Yorumlar 16 Yorum
Günün Manşetleri