EKONOMİ

Sondaj için geri sayım başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Finike’deki sondaj çalışmaları sona eren Fatih gemisinin, kısa süre içinde KKTC'den alınan lokasyonda sondaja başlayacağını açıkladı.

12. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nın açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin sondaj çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa gemilerinin 2 ve 3 boyutlu sismik araştırmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Sismik araştırmalarla birlikte sondaj çalışmalarının da devam ettiğini belirten Dönmez, “Yavuz sondaj gemisi Güzelyurt mevkisinde sondajına birkaç hafta önce başladı. Fatih sondaj gemisi de Finike'deki sondajını bitirdi, ikmaller için Mersin Taşucu Limanı'na geldi” ifadelerini kullandı. Fatih gemisinin birkaç haftalık ikmal ve yenileme çalışmaları olduktan sonra tekrar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden alınmış olan lokasyonda en kısa süre içinde sondajına başlayacağını açıklayan Dönmez, “Varsa bulacağız bulduğumuzda da milletimizle paylaşacağız. Biraz sabırlı olmak gerekiyor” dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri