EKONOMİ

Sözcü ve Oda TV'den algı operasyonu

Türkiye'yi dünyaya kötü gösteren haberlere balıklama dalan Sözcü ve Oda tv, bugün Türkiye'nin asgari ücret konusunda diğer ülkelere nazaran 22'nci sırada olduğunu yazdı. Kıyaslama yaptığı ülkeler Kadıköy kadar bile değil.

Başını Sözcü'nün çektiği Türkiye aleyhine haberler yaparak ön plana çıkan diğer gazete ve haber siteleri, bugün "Avrupa İstatistik Ofisi" kaynaklı bir haber servis ettiler. Habere göre Türkiye, asgari ücret verilerine göre Avrpa'da neredeyse sonuncu konumunda.

Resmi kayıtlara dayandırılan habere göre, Türkiye'de 2020 yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan asgari ücret, Avrupa Birliği ülkeleri arasında sondan 3'üncü sıraya kadar düşmüş vaziyette.

Haberin detayına bakıldığında Türkiye, 448 Euro'ya tekabül eden brüt 2 bin 940 TL asgari ücret ile 22 Avrupa ülkesinin yer aldığı sıralamada sondan üçüncü olarak 20. sırada yer almış vaziyette.

100 MİLYONLUK TÜRKİYE 600 BİN NÜFUSLU LÜKSENBURG'A KARŞI
Haber buraya kadar bakıldığında normal bir haber gibi görünüyor. Ancak bu 22 Avrupa ülkesi ile ilgili detaylara bakıldığında haberin bir algı operasyonu olduğu gün gibi ortaya çıkıyor. Nüfusu 100 milyona dayanmış olan Türkiye'nin bu konuda 600 bin nüfuslu Lüksenburg ile mukayese edilmesine hiç değinilmemiş.

İSTANBUL BU ÜLKELERDEN BÜYÜK
AB üyesi ülkeler arasında brüt asgari ücretin en yüksek olduğu ülkelerin başını Kadıköy'ün yarısı kadar nüfusa sahip olan Lüksemburg çekiyor. Bu ülkeyi 5 milyon nüfuslu İrlanda, 17 milyon nüfuslu Hollanda, 11 milyon nüfuslu Belçika, takip ediyor. 

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri