EKONOMİ

TANAP'ın Türkiye'nin 20 ilinden geçmesi doğalgaz faturalarına yansıyacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katılımıyla TANAP'ın Avrupa bağlantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katılımıyla TANAP'ın Avrupa bağlantısı gerçekleştirildi. Türkiye'nin 20 ili ve 60 ilçesinde geçen tarihi projenin ardından 2 lider dostluk ve kararlılık mesajları verdi.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan İstanbul Kent Üniversitesi Dr. Rahmi İncekara TANAP projesi hakkında şunları söyledi: "Daha fazla kaynak oluşturduğunuzda doğal olarak fiyatların bir düşüsün söz konusu olur. Yavaş yavaş fiyatların düşeceğini söyleyebiliriz. Çünkü petrolde 1 haftada belki fiyatlar yansıyor ama doğalgazda fiyatlara biraz daha geç yansıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin doğalgazda kaynak çeşitliliğini artırması demek aynı zamanda fiyatların uzun vadeli olarak düşüşünü ifade eder. Kaynakları daha da fazla artırmakta fayda var. Burada doların da fiyatı önemli. Doları TL karşısında yukarı çıkması buna mani olabilir. Doğalgaz fiyatlarında normalleşme süreci başlayabilir." vurgusunu yaptı.

Küresel aktörlerde de oynama söz konusu olmazsa, 6 aylık ya da 1 yıllık sürecin ardından doğalgaz fiyatlarının aşağıya düşeceğini söylene İncekara, "Bu şekilde devam edersek fiyatlar daha da ucuzlayacaktır." açıklamasıyla sözlerini tamamladı

Yorumlar
Günün Manşetleri