GÜNDEM

2019 yılı bu olaylarla hatırlanacak

2019 yılını geride bırakırken yaşadığımız çarpıcı, güzel ve üzücü olayları sizler için derledik...İşte 2019 denilince akıllara gelenler

POŞETLER 25 KURUŞ OLDU

2018 yılının son günlerinde AK Parti’nin hazırladığı Atık Yönetmeliği Kanun Teklifi Meclis’e sunuldu. Bu teklifte “marketlerde satılan plastik poşetlerin ücretli olması” maddesi de yer alıyordu. Nitekim teklif kabul edildi ve plastik poşetlerin 1 Ocak 2019‘dan itibaren ücretli olmasına karar verildi. Bu kararla, plastik kullanımının azaltılması amaçlanıyordu. Başta pek çok kişi plastik poşetlerin ücretli olmasına karşı çıksa ve bu durum günlerce konuşulsa da artık pek çok kişi alışverişe giderken yanında bez çanta taşımaya alıştı.

RTÜK DURUMA EL ATTI

Ağustos ayında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, internet yayını yapan platformlara yönelik bir yönetmelik yayımladı. Yayımlanan 23 maddelik yönetmelikle başta Netflix olmak üzere, puhutv, Blutv gibi internet üzerinden yayın yapan platformlar RTÜK denetimine girdi.

YOLCU OTOBÜSÜNÜN YANMASI

Ağustos’un başında yaşanan Balıkesir’deki yolcu otobüsü yangını ise hepimizi derinden sarstı. Olaya ilişkin detaylar ve olayın görüntüleri adeta içimize oturdu. Balıkesir-Edremit karayolu üzerinde seyreden araçta seyir halindeyken yangın çıktı. İddialara göre ise şöfor aracı durdurmayıp yola devam etti. Otobüsün orta noktasında başlayan yangın nedeniyle yolcular dışarı çıkmakta zorlandı. 29 kişinin yaralandığı olayda 5 kişi ise yaşamını yitirdi.

İSTANBUL'DAKİ KORKUTAN DEPREM

Fay hatlarının üzerinde bulunan Türkiye’de depremlerin yaşanmasına alışmadık, alışamıyoruz. 17 Ağustos 1999’dan, yitip giden on binlerce candan, dağılan ailelerden sonra deprem gerçeğini bilinçaltımıza bastırmıştık. Ancak özellikle 26 Eylül günü Silivri açıklarında meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem bize o korkuyu yeniden yaşattı.