GÜNDEM

2019'a damga vuran 12 fotoğraf karesi

Aljazeera haber kanalı “Fotoğraflarla 2019: 12 fotoğraf, 12 ay, 12 ülke” ismiyle paylaştığı karelerde 2019'da yaşanan önemli hadiseleri bir araya getirdi.

Şili'de 4 Aralık 2019'da hükümet karşıtı gösterilerde şiddet had safhaya ulaştı. Şili'nin başkenti Santiago'da hükümet karşıtı protestolara katılan göstericilerle polisler arasında yaşanan kovalamaca esnasında kolasını içmekle meşgul olan bir kişi ise kameralara böyle yakalandı.
Fotoğraf: Goran Tomasevic/Reuters

2019 Irak için de hiç kolay geçmedi. Irak'ta hükümete karşı tertiplenen protestolar devam ederken, 7 Kasım 2019'da başkent Bağdat'ın Tahrir Meydanı'nda duvarlara çizilen Arapça sloganlar ve resimlerin yanında poz veren Iraklı genç bir kadın kamerlara böyle yansıdı.
Fotoğraf: Khalid Mohammed/AP

Hindistan'da 50 yılı aşkın süredir Müslüman Cammu Keşmir'e imtiyaz tanıyan anayasa maddesini 5 Ağustos'ta iptal edilmesinin ardından başlayan protesto gösterileri hala devam ediyor. Başkent Srinagar'da kılınan cuma namazının ardından protesto gösterisine katılan ve dikenli tel maskesi kullanan bir Müslüman eylemci… Fotoğraf: Danimarka İsmail/Reuters

Bolivya'da meydana gelen ayngınlardan bazılarının ülke sınırları içindeki Amazon ormanlarında etkisini gösterirken, yangın nedeniyle en fazla, Brezilya ve Paraguay sınırı yakınında yer alan Chiquitania bölgesindeki ormanlar gördüğü bildirildi. Bolivya'nın Robore Rancho Grande köyünde başlayan ve geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için Bolivya ordusundan gelen itfaiyecilerin yangın söndürme çalışmalarına katılmadan önceki son hazırlıkları fotoğraf makinelerinin hafızalarına böyle kaydedildi… Fotoğraf: Edgard Garrido/Reuters