GÜNDEM

Abdulkadir Selvi fena saydırdı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ahmet Davutoğlu ile siyaset yapmak için AK Parti'den istifa edenlerin sosyal medyaya “Yanılmışız, Allah affetsin” diye kayıt düşmelerine tepki gösterdi.

AK Parti'den istifa ederek Davutoğlu'nun yanına gidenlerin açıklamaları polemik konusu oldu. AK Parti eski milletvekili Emin Özden’in, “Oğluma Tayyip ismini verdiğim için pişmanım” sözü Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin gündemindeydi.

İkbal kapısı kapanınca pişman olduğunu söylemiş

"Dilerim yeni partisinde doğan çocuğuna “Ahmet” ismini vermez. Çünkü yarın oradan da ayrılırsa, Ahmet ismini verdiğim için pişmanım diye açıklama yapmak durumunda kalır" diyen Selvi, Özden için "Belli ki ikbal kapısı olması için çocuğuna, “Tayyip” ismini vermiş. İkbal kapısı kapanınca ilk aklına gelen verdiği isimden pişman olduğunu söylemek olmuş." ifadelerini kullandı.

Siyaset kusursuz olmaz

Davutoğlu ile siyaset yapmak üzere AK Parti’den istifa edenlerin bir kısmının sosyal medya hesaplarından, “Yanılmışız, Allah affetsin” diye kayıt düşmelerine değinen Selvi, siyasette kusurlarının olabileceğini Erdoğan'ın da kabul ettiğini hatırlatarak, "Erdoğan neyi yanlış yapmış? Neden dolayı Allah sizi affetsin?" diye sorduktan sonra soruları peş peşe sıraladı:

15 Temmuz’da darbeye karşı direndiği için yanlış mı yaptı?
Askeri vesayeti geriletirken yanlış bir iş peşinde miydi?
27 Nisan e-muhtırasına karşı çıktığı için mi Allah sizi affetsin.

Yoksa Cumhuriyet mitinglerine, 367 kararına ve 27 nisan e-muhtırasına rağmen Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtirdiği için mi Allah affetsin diyecek kadar büyük günah işledi. Ya da başörtüsü yasağını kaldırdığı, okullara Kuran-ı Kerim dersi koydurduğu için mi büyük bir günah altına girdiniz de affınızı istiyorsunuz.

Yorumlar
Günün Manşetleri