GÜNDEM

Adalet Bakanı Gül'den Ceren Özdemir cinayeti sonrası ilk açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Ordu'da yaşanan Ceren Özdemir cinayetinin ardından ceza indirimlerine dair açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ordu'da yaşanan Ceren Özdemir cinayetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada canilere yönelik uygulanan ceza indirimlerinin vicdanları yaraladığını söyleyen Bakan Gül, "İyi hal' gibi soyut değerlendirmelerle canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır." dedi.

Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları şu şekilde:

CEZA İNDİRİMİ VİCDANLARI YARALAMAKTADIR

"Zalimce cinayetlerin ardından görülen davalarda, somut ve hukuk temelli tatmin edici gerekçelere dayanmayan 'iyi hal' gibi soyut değerlendirmelerle canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır." 

PARLAMENTONUN TAKDİRİ HALİNDE...

"Yıllardır uygulanan İnfaz Kanunu üzerine yapmış olduğumuz çalışmalarda iyi hal, açığa ayırma gibi konular bakanlığımızca tüm uygulayıcılar, tüm akademisyenlerle çalışma yapılan bir diğer konudur. Bu konuda parlamentonun takdiri halinde bu hususta da atılması gereken adımlar olduğunu, bu konuda çalışmalarımızın yapıldığını ifade etmek isterim."

MİLLETİMİZİN BEKLENTİSİ...

"Amacımız, hukukun kolaylaştırıcı imkanlarını harekete geçirmektir. Hukuk düzenlemeleri vatandaşın, toplumun beklentisine cevap vermek zorundadır. Elbette yargı mercileri kendi takdirlerini vermektedir. Ancak verilen her kararın maşeri vicdanda ve toplum nezdinde yeni yaralar açmayan yaraları kapatan bir karar olması gerekçeye dayanması milletimizin beklentisidir.'' 

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri