GÜNDEM

Ahmet Davutoğlu'dan Gazeteciler Günü'nünde hükumete flaş gönderme

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Davutoğlu yine hükumeti hedef aldı...

AK Parti'den ayrılarak kendi partisini kuran Ahmet Davutoğlu her fırsatta AK Parti aleyhinde açıklamalar yapmaya devam ediyor. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı yazılı açıklamada yine hükumeti hedef alan ifadelere yer verdi.

Davutoğlu açıklamalarında 'basın özgürlüğü' kavramlarına vurgu yaparak ''Basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş demokratik bir toplumun temel ihtiyacıdır. Bunu yok etmek, usulsüz ve baskıcı metotlarla basında tekelleşmeye yönelmek, Türkiye’nin zihni kapasitesini daraltmaktadır.'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

GAZETECİLERE KEYFİ GÖZALTI VURGUSU

Gelecek Partisi olarak Basının baskı altında olmadan, sansür ya da oto sansürün uygulanmadığı, gazetecilerin keyfi gözaltı ya da tutuklamalara ve yargılamalara maruz kalmadığı bir düzen inşa edeceğiz. Programımızda belirttiğimiz bu sözlerimizin arkasındayız. 

GAZETECİLİK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

Gazetecilik mesleğinin zor günlerden geçtiği belirten Davutoğlu, tüm gazetecileri kutlarken, görevi başında hayatını kaybeden basın çalışanlarına rahmet diledi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri