GÜNDEM

AK Partili vekil ve ünlü tarihçi arasında fuar gerginliği

Ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Tokat'ta yapılacak olan kitap fuarında imza gününü engellediği iddiasıyla AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin'i eleştirdi.

28 Eylül'de Tokat Belediyesi tarafından başlatılan kitap fuarına davet edilen Prof.  Dr. Ahmet Şimşirgil, imza gününün iptal edilmesi üzerine sosyal medyadan tepki gösterdi.

'YAZDIĞIM YAZIMDAN DOLAYI İPTAL ETTİLER'

6 Ekim pazar günü Tokatlı hemşehrilerimle hem söyleşim hem de imza günüm olacaktı. Ancak bu söyleşinin dün itibariyle iptal edildiğini öğrendim. Tokat milletvekili Özlem Zengin, benim 26 temmuz da Türkiye Gazetesi Cuma Divanı'nda çıkan İstanbul sözleşmesiyle ilgili yazımdan dolayı rahatsız olduğunu ve bu programımı iptal ettirdiğini öğrenmiş buluuyorum.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AİLEYİ ÇÖKERTEN BİR ANLAŞMADIR'

İstanbul sözleşmesi nesilleri mahveden aile çökerten bir anlaşmadır ben bunun yanlışlığını her vesileyle ve her zaman dile getireceğim ve bundan asla dönmeyeceğim ancak özlem zengin hanımın yaptığı fikre hür düşünceye ve tarihe saygısızlık ve en büyük darbedir.

'KENDİSİNİ KINIYORUM'

Bir bilim adamını okuyucularıyla buluşturmaması en büyük haksızlıktır. Bu durumu bir milletvekilinin ilim adamlarının yaptığı yapıcı tenkitlere tahammül gösteremek olarak görüyor ve bu tip işlerle meşgul olduğu için kendisini kınıyorum.

ÖZLEM ZENGİN CEVAP VERDİ

Prof. Ahmet Şimşirgil'in kendisi hakkında ortaya attığı iddialara sosyal medya üzerinden cevap veren AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin, 'Kendisiyle daha önce hiç yüzyüze gelmediğim, başka bir şekilde de muhatap olmadığım bir kişi sosyal medyada şahsımı itham ederek bazı mesajlar paylaşmaktadır.' dedi.

'BÖYLE BİR TALEBİM OLMADI'

Fuarda yapılacak olan programa müdahil olmadığına vurgu yapan Zengin, 'Ben Tokat Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili olarak, emir, talimat vererek siyaset yapan biri değilim; siyasette böyle bir tarzım da hiçbir zaman olmamıştır. Tokat’taki kitap fuarı için de hiçkimseyle alakalı olumlu olumsuz bir talimat veya bir talebim olmamıştır.' dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri