GÜNDEM

Alparslan Kuytul 15 Temmuz'da hayırlı olsun dedi mi?

22 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde kullandığı skandal sözlerine açık getirdi.

Alparslan Kuytul, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece "Hayırlı olsun" dediği hatırlatılması üzerine şu açıklamalarda bulundu:

"Hayır askeri yada sivil darbe hepsine karşıyım. Benim orada kastettiğim şuydu. Ben orada tefsir dersi yapıyordum. Bana sorular kısmında getirdiler. Böyle bir darbe olmuş hocam dediler. Hükümeti bu zamana kadar birçok kez eleştirmiş olsak da biz darbelere karşıyız. Hükümetin yanlışları olsa bile, hükümetin böyle bir şekilde devrilmesi kabul edilemez manasında cümleler söyledim tam hatırlamıyorum.

"ALLAH BU DARBEDE MÜSLÜMANLARA ZARAR VERMESİN"

Ondan sonra bir söz var, Allah isterse şerden de hayır yaratır manasında söyledim. Bu darbe kabul edilemez yanlıştır ama olmuşsa Allah yine de bu darbeden Müslümanlara bir zarar gelmesine izin vermesin. Bu darbeden bir hayır yaratsın. Yani şerden Allah isterse hayır yaratır. Benim sözüme benzer bir sözü Cumhurbaşkanının kendisi de söyledi. Şimdi Cumhurbaşkanı bu sözüyle darbeyi mi destekledi?"

BEN HİÇBİR DARBEYİ DESTEKLEMEDİM

Hayır ben asla hiçbir darbeyi, ne 12 Eylül'ü, ne 28 Şubat'ı, ne Mısır'da yapılan darbeyi desteklemedim. Biz bütün yapılan darbelere karşıyız. Neden? Çünkü İslam’a göre bir insana hak verildiği zaman ona oy verilmiş. Toplum onu o makama getirmiş. Bu insana bir yetki verilmiş.

"DARBEYİ KABUL EDEN İSLAMI HİÇ BİLMİYOR"

Darbe ise, yetkinin gasp edilmesidir. Tıpkı bir insanın malını elinden zorla almak gibi bir şey. Halk ona oy veriyor ve siz ona silah zoru ile hem de halkın verdiği silahlar ile halkın seçtiği bir cumhurbaşkanına veya onu seven insanlara doğrultmak kabul edilemez.

Öncelikle ben İslami açıdan bakıyorum. İslam’a göre bir adamın malını nasıl gasp etmek haramsa onu gasp etmek de aynı şeydir. Hiçbir Müslümanın bunu kabul etmesi doğru olamaz. Eğer kabul ediyorsa İslamı hiç bilmiyor demektir."

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri