GÜNDEM

Anketlerdeki son durum ne? Davutoğlu ne kadar oy alır?

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre; öne çıkan anket şirketlerinin yöneticileri Davutoğlu'nun kurduğu partinin ardından oluşacak süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Gelecek Partisinin kurucular kuruluna ilişkin,“Karadenizli isim sayısını az buldum. Daha fazla Alevi olmasını beklerdim. Kürt sembolik isimler de sınırlıydı” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son iki seçimde yüzde 51.6 ve 52.4 oy aldığını hatırlatan Kulat, yeni kurulan partilerin en az yüzde 2.4 oy alacaklarını ve belirleyici konuma gelebileceklerini söyledi.

Yeni kurulan siyasi partilerin AK Parti’ye az ya da çok zararı olacak” diyen Kulat, bu partilerin siyasete olası etkilerine dair şunları kaydetti:

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının seçilme şansı azalacak. Çünkü AK Parti, MHP dışında ittifak ortaklarına kapalı bir duruş sergiliyor. Bunun ötesinde seçim sürecinde insanların bir alternatifleri yoktu. En son yerel seçimde MHP’yi kısmi alternatif olarak gördüler.