GÜNDEM

Bakan Selçuk'tan 'Doğa Koleji' açıklaması

CNN Türk ekranlarına konuk olan Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji ile ilgili yaşanan süreçte son durumu açıkladı.

Bakan Selçuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Veli temsilcilerimizle de konuştum. Bu okullar özel okullar, bizim okullarımız. Buradakiler de benim öğretmenim. Bizden muvafakat alarak öğretmenlik yapıyorlar. Bizim muhataplarımız. Bizim çocuklarımızın öğretmenleri.

Burada şöyle bir şey var. Toplumun işte 'Milli Eğitim çözüm bulsun' , Milli Eğitim göreve', 'Milli Eğitim uyuyor mu?' vs...

MEB'in yetkisi görevi nedir. Ben de göreve geldim. Göreve davet ediyorsunuz ya... Görevim belli kuralların 3 kez ihlali durumunda kurumun kapatılması sözkonusu. Yani öğretiminin sonlandırılması Biz eğitimciyiz. Biz öncelikle bir yeri kapatmayı öncelikli olarak almayız.

Diyelim ki ben 3 ay önce bu kurumları bakanlık olarak kapattım. Burada 4000'den fazla öğretmen, 2000'den fazla idari personel var. Peki bu öğretmenlerimize yazık değil mi?

Öğrenci ile her türlü hazırlığım var ya ondan rahatım. Dedik ki en kolay şartlarda benim bu okuldaki öğrencilerimi nereye, nasıl , hangi şartlarla yerleştirirz? Oturduk konuştuk ve çok net şartlar aldık.

Çok kısa bir süre içinde bunun çözümü ortaya çıkacak.

Yorumlar
Günün Manşetleri