GÜNDEM

Bakan Soylu açıkladı bu konuda taviz yok!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tartışmalara neden olan çakarlarla ilgili net konuştu. Soylu bu konuda taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çakar kullanımına ilişkin net bir açıklama yaptı. Bakan Soylu, “Çakar kullanımı, son zamanlarda önemli bir şikayet konusuydu. Yasal düzenlemesini tamamladık. 1 Kasım itibarıyla yetkisiz çakar kullanımı noktasında tavizsiz bir uygulamaya başlıyoruz. Kimse kusura bakmasın" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Trafik Medya Ödülleri" törenine katıldı.

İçişleri Bakanı Soylu programda yaptığı konuşmasında, "Maalesef uzun yıllardır, bu ülkenin en önemli güvenlik problemlerinden birisi olarak bu mesele varlığını sürdürmektedir. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bir stratejiyi yani trafik kazalarının ve ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedefini esas itibariyle ulaşılması zor bir hedef arkadaşlarımızla değerlendirdik ve tartıştık. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu hedef inşallah 2020 yılı sonu itibariyle Türkiye'de karşılığını bulacaktır." dedi.

YAYA ÖNCELİKLİ BİR TRAFİK OLACAK

Yaya öncelikli trafiğe geçilmesinin ardından, trafik kazalarındaki yaya ölümlerinde yüzde 34.5 azalma olduğunu vurgulayan bakan Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

BEN BİR YILDIR ÇAKAR KULLANMIYORUM

"Çakar kullanımı, son zamanlarda önemli bir şikayet konusuydu. Ben İçişleri Bakanı olarak kendim utanmaya başladım, tam bir yıldır çakar kullanmıyorum. Bütün arabalarımdan çıkardım. Vatandaşlarımız bu konuda çok ciddi eleştiriler ortaya koydu. Bunu defalarca uyardık. 

VATANDAŞ YÜZDE YÜZ HAKLI

Zamanlı zamansız herkes, ihtiyacı olan olmayan herkes İstanbul'un bütün güvenlik şeritlerinde Allah selamet versin bir çakarla beraber gidiyor. Vatandaş şikayetinde yüzde yüz haklıydı. Ve biz de gereğini yaptık. Yasal düzenlemesini tamamladık, daha önce bunun cezalarını artırdık, bin liranın üzerine çıkardık cezalarını. Ve 1 Kasım itibarıyla yetkisiz çakar kullanımı noktasında tavizsiz bir uygulamaya başlıyoruz. Kimse kusura bakmasın" 

Yorumlar
Günün Manşetleri