GÜNDEM

Başkan Erdoğan Londra'da: Dinamik bir Türk toplumu var!

Başkan Erdoğan Londra'da açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de yaşayan Türklerle buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Türkiye emin ellerde. Türkiye emniyet, huzur, barış içinde. Bugün 17 yıl öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye var.

- Bu başarı hepimizin başarısıdır.

- Bugün üzerinde oyun oynanan değil, bölgesinde aktif rol alan bir Türkiye var.

Başbakan Erdoğan, salonda ayakta bekleyen vatandaşlardan ve dışarıda binlerce bekleyen vatandaşlardan helallik istedi.

"Kavga yerine barışın olduğu yeni bir dünya kuruluyor" diyen Erdoğan, "Ülkemize kurulan tuzakların hepsi çöküyor. Türkiye için kötü amaç güdenler emellerine ulaşamadılar. Dinamik bir Türk toplumu bulunuyor." dedi.

Konuşmasına devam eden Erdoğan, "Birlieşik Krallık ile Türkiye ikili ticaretimiz %14 artış sağladı. Aynı şekilde turizm alanında rakamlarımız da her sene artıyor. Sizler ümitsizliği kapınıza yaklaştırmazsanız, Allah'ın izni ile size kimse ket vuramaz, kimse sizi bölemez parçalayamaz." ifadelerinde bulundu.

Suriye için de Başkan Erdoğan şunları belirtti:

"Bize diyorlar ki Suriye'de ne işiniz var; biz de diyoruz ki 'Sizin ne işiniz var?' Biz o bölgeyi terörden temizlemeden oradan çıkmayacağız!"

BAŞKAN ERDOĞAN, TERÖR KONUSUNDA GÖNDERME YAPTI

"Bugün NATO toplantısında, son terör olayları için başsağlığı diledik. Biz terörde çok kurban verdik; bizim kapımız çalınmadı, başınız sağ olsun diyen olmadı ama biz çalıştık ve terörle mücadele ettik ve kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Terör konusunda bize akıl verenlere biz şunu diyoruz 'Siz aklınızı kendinize saklayın!'"

"'İslami terör' diyenlere şunu diyorum: Gidin aynaya bakın! Onlara şunu sormak lazım, Yeni Zelenda'da camide namaz esnasındaki kişiyi şehit eden kimdi? Hristiyan! Biz diyor muyuz 'Hristiyan terörsit'! Biz bu dili kullanmayız, dinimiz İslam buna müsade etmez. Dolayısı ile İslami terör denileceğine, dinlerimiz arası ilişkilerin de nasıl barışık hâle geleceğini konuşalım. Bazı ülkelerin liderleri bu dili kullanıyor, İslami terör ifadesini kullanıyor; biz bunu kabul edemeyiz."

BİZİM DİNİMİZDE ZULÜM YOK!

"İkili ilişkilerimizde defalarca şunu söylüyoruz: Bizim dinimizde, biri bir yanağa vurduğu zaman öbür yanağı çevirmek yok! O yanağa da vurmamak gerekir çünkü bizim dinimizde zulüm de yok!"

Londra'daki vatandaşlara konuşan Başkan Erdoğan, "Sizlerin hakkını korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerden isteğim, bu ülkedeki özgürlüklere zarar veren terör örgütlerine meydanı boş bırakmayınız. Dünyaya örnek olan engin Müslüman hoşgörüsünü bırakmayınız. Sizler hak ve adaletin sözcüsü olursanız, terörün çabası boşa çıkacaktır."

Başkan Erdoğan, konuşmalarına teşekkürle son verdi.

"Aşkınız, sevdanız için sizlere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum! Ülkemize destek veren Birleşik Krallık'a teşekkür ediyorum! Barışa vesile olmasını diliyorum, Allah'a emanet olun."

Yorumlar
Günün Manşetleri