GÜNDEM

Başörtülü kadınlara saldırmıştı! Savunması pes dedirtti!

Karaköy’de yolda yürüyen başörtülü genç kızlar Feyza Yerlikaya ile Gamze İnce’ye saldıran Semahat Yolcu'nun mahkemede verdiği savunma pes dedirtti.

Karaköy’de yolda yürüyen başörtülü genç kızlar Feyza Yerlikaya ile Gamze İnce’ye saldıran Semahat Yolcu'nun 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme', 'hakaret', 'tehdit' ve 'kasten yaralama' suçlarından 12 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Semahat Yolcu ile tarafların avukatları katıldı.

"SUÇ ÖRGÜTLERİNE TAVİZ VERİYORUZ"

Tanık beyanlarına ilişkin konuşan tutuklu sanık Semahat Yolcu, "Daha evvel sabıkam yoktur. İlk defa hakim karşısına çıkıyorum. Karşı tarafta art niyet görüyorum. Bana hakaret ettiklerini düşünüyorum. Karşı tarafı taraflı görüyorum. Karşı tarafı FETÖ yapılanması içinde görüyorum. Suç örgütlerine taviz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Müşteki avukatları, sanık Semahat Yolcu’nun beyanlarının tutanağa geçmesini talep etti. Hakim, savunma yapıldığı esnada konuşmamaları için tarafları uyardı. 

"KARAKÖY MEYDANINDA İYİ OYUN SERGİLEDİ"

Sanık Yolcu’nun duruşma salonundan dışarı çıkarılmasının ardından konuşmasına devam eden avukat Necip Kibar, "Sanık Karaköy meydanında iyi bir oyun sergilemiştir. Bu bizim için küçük bir hadise değildir. Müslüman hanımefendilerin inanışlarına ağır bir saldırıdır. Sanığın atılı suçlardan cezalandırılması ve etkin pişmanlık göstermemesi nedeniyle indirimden yararlanmamasını talep ediyoruz" dedi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri