GÜNDEM

Batı medyasına kök söktüren Gülnur Aybet kimdir?

Barış Pınarı Harekatı öncesi ve sonrasında yabancı yayın kuruluşlarına verdiği tarihi ayarlarla gündeme Gelen Gülnur Aybet'in hayatı ilginç başarılarla dolu...

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na en büyük tepki batı menşeili medya kuruluşlarından geldi.

Türkiye'nin sınır güvenliğini korumakla birlikte Suriye topraklarına barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na batı medyasının kasten cephe alması operasyonu başka bir boyuta evirdi.

TRT World'un çabaları ve devlet makamlarının üstün gayretiyle kirli propaganda ortaya çıkarıldı.

Bu dönemde Amerika merkezli BBC'nin yayınlarına katılarak bütün yanlış algıları alt üst eden isim ise Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülnur Aybet oldu.

Katıldığı programlarda Türkiye'yi adeta bir siyasetçi gibi hedef alan program yapımcısı ve spikerlere haddini bildiren Gülnur Aybet, Türkiye'de gündem olarak adını hiç duymayan insanlara bile 'Helal olsun!' dedirtti.

Gelin yabancı algılara karşı ülkemizi canhıraş savunan Gülnur Aybet'i yakından tanıyalım.

Halihazırda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini yürüten Gülnur Aybet, 20 Kasım 1964 yılında doğdu. Başarılı bir akademik kariyere sahip olan Aybet'in asli görevi akademisyenliktir.

Gülnur Aybet Lisans eğitimini İktisat ve Kamu Yönetimi alanları üzerine Londra Üniversitesi Royal Halloway Collge'da bitirdi.

1986 yılında Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Southampton Unv. bünyesinde Uluslararası İlişkiler alanında ilk yüksek lisansını yaptı.

Bu alandaki çalışmalarını tamamlamasının ardından da 1993 yılında Kings College Unv. of London bünyesinde ikinci yüksek lisansına adım attı. Bu sefer ki alanı Savaş Bilimleri'ydi.

1997 yılında Nottingham Üniversitesi'nde doktora derecesini de alan Gülnur Aybet sonrasında başta İngiltere olmak üzere alanında uzman isim olarak farklı görevler almaya başladı. 

GÖREV ALDIĞI PROJELER

Gülnur Aybet uzmanlık alanı olan Uluslararası İlişkiler alanında bir çok görev almıştır. British Akademi, TÜBİTAK ve NATO tarafından yürütülen uluslararası projelerde yer almıştır. 

Doktora derecesini almış olduğu Nottingham Üniversitesi'nde akademisyenlik görevini de yapmıştır.

2005 senesinde Oxford Üniversitesi'ne bağlı Saint Anthony's College bünyesinde Kıdemli Uzman olarak görev yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulu bulunan Johns Hopkin Üniversitesi'ne bağlı School of Advanced International Studies bünyesinde davetli olarak Transatlantik İlişkiler Merkezi'nde görev aldı. 

Woodrow Wilson Center'da misafir öğretim üyeliği görevini yürüttü. 

2007 yılında İngiliz Akademisi'nde araştırma bursu kapsamında proje yöneticiliği yaptı. Bu yöneticilik görevi 2 yıl sürdü ve 2009 yılında görevini tamamlayarak ayrıldı.

Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi öğretim üyesi olarak bulunduğu İngiltere Kent Üniversitesi'nda yüksek lisans alanı olarak Uluslararası Güvenlik bölümünün kuruculuğunu üstlendi ve sonrasında yönetiminde yer aldı.

ÜLKEMİZDE GÖREV ALDIĞI PROJELER

Bahçeşehir Üniversitesi'nde yine Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanında akademisyenlik.

BAUCESS - Bahcesehir University Centre For Security Studies yani Bahçeşehir Üniversitesi Güvenlik Araştırmaları Merkezi'nin kuruculuğunu ve yöneticilik.

2013 yılında ise Özyeğin Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümünün kuruculuk.

Bilkent Üniversitesi'nde yine kendi alanında öğretim üyeliği görevi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde de akademisyenlik görevini sürdürdüğü sırada şu an yer aldığı idari ve akademik görevlere atandıktan sonra, buradaki görevinden ayrıldı. 

ŞU AN HANGİ GÖREVLERİ YÜRÜTÜYOR?

Gülnur Aybet, 2017 yılında yayınlanan atama kararı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın başdanışmanı olarak görev yapmaya başladı.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olan Gülnur AYBET aşağıda yer alan görevleri de sürdürmektedir;

-2019 yılının Mart ayından itibaren Ziraat Bankası Denetim Kurulu Üyeliği
-Milli Savunma Üniversitesi misafir öğretim üyeliği.

Yorumlar
Günün Manşetleri