GÜNDEM

Bebekli yolculara uçuş önceliği geliyor

Türkiye’deki havalimanlarında bir yeniliğe daha imza atılacak. Havalimanlarında hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların yanı sıra, bebekli, hamile ve daha hızlı erişim gereksinimi bulunan hasta yolculara da uçuş önceliği sağlanacak.

Sivil havacılıkta atılan başarılı adımlarla dünya genelinde adından sıkça söz ettiren Türkiye’de, havalimanlarında yeni dönem için harekete geçildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, dünyada birçok ülkede bulunmayan yeni bir uygulamanın, Türkiye’deki havalimanlarında faaliyete geçirileceğini açıkladı.

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin yaptığı açıklamada “Havalimanlarımızda hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara ilaveten bebekli, hamile ve daha hızlı erişim gereksinimi bulunan hasta yolculara uçuş önceliği sağlanacak” ifadesini kullandı.

38’i engelsiz havalimanı

Engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara iz yollar, bekleme koltukları, engelli "check-in" bankosu, pasaport bankosu, engelli otoparkı, tekerlekli sandalye, ankesörlü telefon ve benzeri kolaylıkların sağlandığını vurgulayan Keskin, 38 havalimanının Engelsiz Havalimanı Belgesi, 18 havalimanının da Erişilebilirlik Belgesi aldığını kaydetti.

Yorumlar
Günün Manşetleri