GÜNDEM

Büyükada'ya giriş çıkışlar yasaklandı

Adalar'da faytonda çalıştırılan ve vicdanları yaralayan görüntülerden sonra; faytonların yasaklanması gündeme gelmiş fakat herhangi bir adım atılmamıştı. Son günlerde gelen haberler ise korkunç.

Büyükada'da korkutan haber! Gündemden hiç düşmeyen faytonlar ''at vebasına'' sebep oldu.

Adalar Kaymakamlığı, Büyükada'da görülen ve "at vebası"na yakalanan hastalıklı 81 atın itlaf edildiğini açıkladı. Olay sonrası Adaya hayvan giriş çıkışı durduruldu.

AŞISI BULUNMUYOR

Halk arasında "at vebası" olarak bilinen hastalığa ilişkin açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ''İlçemizde bulunan bütün tek tırnaklılar (At, Merkep, Katır), ilgili mevzuatı gereğince yılda iki kez olmak üzere ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sağlık taramasından geçirilmektedir. Bu yıl sonbahar mevsiminde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz tarafından tek tırnaklıların sağlık taramasından geçirilmesi ve yapılan tahliller sonucunda, Büyükada'daki bazı atlarda Ruam hastalığı tespit edilmiştir. At, merkep, katır gibi tek tırnaklı hayvanlarda görülen Ruam hastalığının tedavisi ve aşısı bulunmadığından, hastalık tespiti yapılan hayvanların ilgili mevzuat gereği itlaf edilmesi gerekmektedir.''

AT VEBASI NEDİR?

At vebası çok bulaşıcı ve ölümcül bir hastalıktır. Çoğunlukla at, eşek ve katırlarda etkilidir.

Yorumlar
Günün Manşetleri