GÜNDEM

Celal Şengör'e göre Müslüman Türkler çok cahil

Prof. Dr. Celal Şengör, Osmanlı Devleti ile alakalı skandal sözlere imza attı. Şengör, ''En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir'' diyerek Müslümanları aşağıladı.

Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Azerbaycan'da bir öğrenci grubuyla gerçekleştirdiği röportaj sırasında, Müslüman Türkleri hedef alan açıklamalarda bulundu. 

EN CAHİL TÜRKLER, MÜSLÜMAN TÜRKLERDİR

Öğrencilerin kendisine yönelttiği, ''Sizce Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı?'' sorusuna Şengör, ''Türkler cahil bırakılmadı, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman Türklerdir'' diyerek yanıt verdi. 

OSMANLI DEVLETİ TÜRK TARİHİNİN EN ALT NOKTASIDIR

Müslümanlığın Türkleri cahilleştirdiğini savunan Şengör, sözlerine, ''Türkler, Müslüman camiasına katıldıktan sonra İslamiyet'in 11. yüzyıldaki çöküşü Türkleri de beraberinde sürükledi. Özellikle Osmanlı Devleti benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır'' ifadeleriyle devam etti.

KENDİ DİNLERİNİ ADAM GİBİ ÖĞRENMEDİLER

Şengör, Osmanlı Devleti'ni hedef alan açıklamalarını ''Osmanlılar ne eğitime önem verdiler ne bi şeye önem verdiler. Kendi dinlerini bile adam gibi öğrenmediler'' diyerek sürdürdü.

MÜTHİŞ TÜRKLERE TATARLARDAN ÖRNEK VERDİ

Osmanlı Devleti'ni beğenmeyen Şengör, Tatar Türkleri'nden örnekler vererek, ''Mesela biz Rusya'daki Türkler'e bakalım. Rahmaninov müthiş herkes biliyor. Tatar, Rahman. Yine adam Rahman. Nurayev, hem Müslüman hem Tatar. Ama ortam müthiş'' ifadeleriyle alay etti.  

Yorumlar 16 Yorum
Günün Manşetleri