GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu faşistlere ödül verenler soykırıma ortak olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı’nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Hisse alınmayan, ders çıkarılmayan tarih tekerrür eder. Bunu engellemenin yolu ise yaşananları unutmamak ve unutturmamaktır. Az önce hep birlikte gözyaşlarıyla izlediğimiz belgesel 75 yıl önce Ahıska Türkleri'nin karşılaştığını göstermesi açısından ibretliktir. Görsel ve yazılı olarak kayda alınması gerekiyor. Türk coğrafyasının farklı yerlerinde yaşayan Ahıskalı gençlerin ata yurtları ziyaret ederek oraları görmelerini sağlamalıyız. Ahıska müziğini, folklörünü, kültür ve sanatını daha fazla insana ulaştırabilmeliyiz.

"SOYKIRIM HEVESLİLERİNİ ÖDÜLLENDİRMEK YENİ CİNAYETLERE İCAZET VERMEKTİR"

Nobel Edebiyat Ödülü'nü Bosna soykırımını inkar eden bir faşiste verilmiştir. Onbinlerce Müslümanın kanını döken bir caniyi savunan, destekleyen hatta öven bir şahsın böyle bir ödüle layık görülmesi utanç vericidir, rezalettir. Bu şahsın İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edildiği 10 Aralık'ta ödüllendirilmesi ayrı bir garabettir. Soykırım heveslilerini ödüllendirmek yeni cinayetlere, yeni ırkçı saldırılara, yeni soykırımlara icazet vermektir. Kirli ve kanlı siciline rağmen bu şahsı ödüllendirenler 25 yıl önce Bosna'da işlenen soykırıma da ortak olmuşlardır. Bizim değerlerimizde zulme rıza zulümdür.

ERDOĞAN'DAN AZİZ SANCAR'A TEŞEKKÜR

Bu şahsın ödüllendirilmesini kesinlikle iyi niyetli bulmuyoruz. Nobel itibarını tamamıyla kaybetmiştir, siyasileşmiştir, ideolojik kararlar vermektedir. Avrupa'da camilere saldırılırken bu ödül birilerine cesaret aşılayacaktır. Prof. Dr. Aziz Sancar hocamıza hasssasiyeti için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu skandal müslümanların acılarına karşı duyarsızlığını ne ilk ne de son örneğidir. Hocalı, Ahıska, Arakam, Suriye'deki vahşete kadar çok kez şahit olduk. Bize demokrasi ve hukuk dersi verenler onbinlerce insanın kanını dökenleri, terör elebaşlarını kırmızı halıda ağırladılar. Kendi vatandaşlarına hak gördükleri özgürlük ve demokrasiyi Afrikalı, Asyalı, Suriyeli, Yemenliye çok gördüler.

"BİRİLERİ BİZDEN RAHATSIZ OLUYORSA DOĞRU YOLDAYIZ"

Ukrayna'da olaylar başlayınca hemen devreye girerek çatışmadan etkilenen kardeşlerimizi buraya getirdik. Ülkemizde birileri bunlardan rahatsız oldu. Ben de arkadaşlarıma dedim ki 'Bunlar rahatsız olduğuna göre biz doğru yoldayız'. 672 ailenin Erzincan ve Ahlat'a yerleşmesini sağladık. Bu kardeşlerimizle ilgili resmi kurumlarımız eğitim, konut, sağlık ve diğer ihtiyaçlarına dair gereken adımları atıyor. Türkiye'ye yerleşmiş olan Ahıskalı kardeşlerimizin farklı alanlarda karşılaştıkları sorunların çözümü için de gerekli tedbirleri alıyoruz.

Yorumlar
Günün Manşetleri