GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yarı yolda bırakanların listesi! İşte o isimler

Siyasi hayatında birçok başarıya imza atan ve atmaya devam eden Başkan Erdoğan, bu yolda ilerlerken dava arkadaşım dediği insanlar tarafından yarı yolda bırakıldı. Onlardan bazılarını sizler için derledik....

ERTURUL GÜNAY

CHP'den ihraç ettikten sonra Ak Parti'ye geçti. Kültür ve Turizm Bakanlığına kadar yükseldi. Ak Parti'den ihraç edildi. Bugünlerde Ali Babacan ile birlikte yeni oluşum içinde gözüküyor.

HAMZA ALBAYRAK

2007 yılında Ak Parti Amasya Milletvekili görevinden yolsuzluğa gereken ilgi ve alakanın gösterilmediğini bahane ederek istifa etmişti. İstifa ettiği dönemde TBMM'deki Milletvekili sayısı çok önemliydi.

O dönemde Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilecek vekil sayısının düşmesine neden oldu.

İDRİS BAL

Ak Parti'de görev yaptığı esnada yeni bir partileşmenin içine girdi. Parti'den istifa eder etmez kendi partisini kurdu. Demokratik Gelişim Partisini kurdu. İstediği geri dönüşümü ve sadakati alamayınca kendi kurtuğu partisinden de istifa etti.

DENGİR MİR MEHMET FIRAT

AK Parti'nin kurulduğu ilk günlerden beri Erdoğan'ın yanında olan Fırat, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde terörist damgasıyla hapiste olan Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceğini söyleyerek istifa etmişti. Daha sonra 2015 yılında HDP'den vekil seçildi.