GÜNDEM

Deprem provokasyonu cezasız kalmadı! 50 kişiye soruşturma

Emniyet birimleri, 50 şüphelinin Elazığ'daki depreme ilişkin provokatif paylaşımda bulunduğunu belirleyerek, paylaşımlarını incelemeye aldı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından sosyal medyada  provokatif paylaşımlarda bulunulmaya başlanması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

50 ŞÜPHELİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Emniyet birimlerince sosyal medya platformları üzerinde yapılan çalışmalarda, 50 şüphelinin provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi.

Başsavcılığın, şüpheliler hakkındaki soruşturmasını TCK’nın 213. maddesinde belirtilen "halk arasında endişe, korku ve panik oluşturmak" ve TCK’nın 301. maddesinde belirtilen "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" suçlarından yürüttüğü belirtildi.

PAYLAŞIMLARI İNCELENİYOR

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli bulunmadığı ve şüphelilerin hesap ve paylaşımlarının incelenmesinin devam ettiği öğrenildi.

deprem

Deprem sonrasında bölgeye yardım gönderilmemesini isteyenler ve enkaz altında kaldım yalanını ortaya atarak ekipleri oyalayanlar olmuştu.

deprem

deprem

Yorumlar
Günün Manşetleri