GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Mızraklı gözaltında

Adnan Selçuk Mızraklı, görevden alındıktan sonra kendisine desteğe giden ilk isimlerden biri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuştu.

Bu sabah yapılan şafak operasyonu ile gözaltına alınan Diyarbakır eski Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'ya görevden alınması sonrası en büyük destek veren isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuştu.


İmamoğlu ve beraberinde götürdüğü bazı milletvekilleri Diyarbakır'a giderek Adnan Selçuk Mızraklı ile samimi görüntüler vermişti.

Kayapınar Belediyesi'nde gerçekleşen görüşmede, Diyarbakır'ın görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, "Buraya gelmeniz bizim için bir ışık, bir güçtür" demiş, Ekrem İmamoğlu, ise "Sizleri Büyükşehir belediyesinde ziyaret etmek isterdik ama olmadı. İnşallah bir dahaki sefere" diye konuşmuştu.

KAYYUM ATANMASI GAFLET VE DALALETTİR

İmamoğlu daha sonra yaptığı açıkmada, "Burada yapılan gaflet ve dalalettir  Kendisini milletin iradesinden üstün görenler, bunun bedelini sandıkta en ağır şekilde öderler. Seçilmiş belediye başkanlarının, kamu vicdanının yerine kayyum atanması da gaflettir. Seçimle gelenin seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne de hukukun üstünlüğü kalır" diyerek "PKK'nın doktoru" olarak bilinen Mızraklı'ya sahip çıkmıştı.

Yorumlar
Günün Manşetleri