GÜNDEM

Ekşi Sözlük bunu da yaptı! Üstelik kanunen suç

Tartışmalı başlıklarıyla sık sık gündeme gelen Ekşi Sözlük, şimdi de uyuşturucu maddeleri özendiren başlıklarıyla tepki çekti. Sözlükte yer alan "ot içmelik arkadaş veritabanı" gibi başlıklar var...

Ekşi Sözlük'te "ot içmelik arkadaş veritabanı" başlığıyla açılan içerikte uyuşturucu maddeler alenen özendirilmeye çalışılıyor. Denetimsiz şekilde sosyal medya yayıncılığı yapan Ekşi Sözlük, gençlerin ve çocukların uyuşturucu maddelere nasıl erişebileceklerine yönelik yazılar yazılıyor.

ALENEN SUÇ İŞLENİYOR

Süperhaber'in derlediği habere göre, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma" Türk Ceza Kanunu'nun 190. Maddesinde katalog suç kapsamında yer alıyor. İlgili maddede "Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" ifadesi yer alıyor. Bu kapsamda Ekşi Sözlük Türk Ceza Kanunlarını hiçe sayarak alenen suç işlemeye devam ediyor.

EKŞİ SÖZLÜK'TE İSLAM NEFRETİ

Ekşi Sözlük, özellikle İslam düşmanlığı içeren başlıklara yer vermesiyle dikkat çekiyor. Türk ve Müslüman düşmanlığıyla bilinen Ekşi Sözlük'ün sahibi de 'İslami değerlere hakaret'ten 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Son olarak ise Yeni Zelanda'da 49 kişinin şehit olduğu terör saldırısı Ekşi Sözlük tarafından övülmüştü.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri