GÜNDEM

Elazığ'daki depremde can kaybı sayısı yükseldi

Elazığ'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki yıkıcı depremde can kaybı sayısı 38'e yükseldi.

Hayatını kaybedenlerin sayısının 38'e, enkaz altından kurtarılanların sayısının 45'e yükseldiği depremde, Elazığ merkez Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binadaki arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Ekiplerin, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü diğer bölgelere yönlendirilmesiyle enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'e hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösterdiklerini aktaran Erdoğan, "Türkiye, bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başlamıştır." dedi.

İçişleri, Sağlık, Çevre ve Şehircilik bakanlarının hemen bölgeye giderek çalışmalara nezaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, "İhtiyaç duyulan her türlü personel, araç, gereç ve teçhizat, çok kısa sürede deprem bölgesine ulaştırılmıştır. Hem arama ve kurtarma çalışmaları hem yaralıların tahliyesi ve tedavisi hem de evleri yıkılan vatandaşlarımızın iaşe, ibatesi konusunda gereken tüm tedbirler süratle alınmıştır." diye konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri