GÜNDEM

FETÖ'de derin çatlak! Gülen'in adamları birbirine girdi

FETÖ yapılanması operasyonlarla her geçen gün büyük darbe alırken örgütün üst yönetiminde de güçler savaşı kızışıyor. Örgüt içinde iki grubun ‘gücü ele geçirme’ savaşı başladı. Üçüncü grup ise beklemede.

Fetullahçı Terör Örgütü’nde ‘güç paylaşımı’ savaşı giderek büyürken, tarafların sosyal medya ve internet sitelerindeki açıklamaları, örgütün üçe ayrıldığını ortaya koyuyor. 

Bölünmenin bir tarafında elebaşı Fetullah Gülen’e bağlı grup, diğer tarafında ise örgütün iki numaralı ismi Mustafa Özcan grubu yer alıyor. Mustafa Yeşil grubu ise güç dengesine göre hareket etme hesabıyla iki grubu izliyor. 

FİNANS VE İSTİHBARAT

Örgütün yüzden fazla ülkede milyarlarca dolarlık mal varlığı ve şirketleri bulunuyor. Ayrıca okullarında yetiştirdiği ve Türkiye’deki gibi kritik makamlara yerleştirdiği üst düzey isimlerin çocukları üzerinden örgüt büyük bir istihbarat ağına sahip. 

Bu finans ve istihbarat gücüne sahip olma savaşının verildiğine işaret eden kaynaklar, grupların, bugüne kadar örgütü kullanan yabancı istihbarat servislerinden aldıkları desteği de kaybetmek istemediğine dikkat çekiyorlar.