GÜNDEM

Fettah Tamince FETÖ ile ilgili ilk kez konuştu!

İş adamı Fettah Tamince, FETÖ davasında hakkında verilen beraat kararını Adalet Bakanlığı'nın bozmasının ardından hakkındaki iddialarla ilgili ilk kez konuştu.

Adalet Bakanlığı, geçen hafta iş adamı Fettah Tamince‘nin yargılandığı FETÖ davasında verilen beraat kararını kanun yararına bozdu. Kararın ardından Tamince ile ilgili iddialar yeniden gündeme getirildi. Tamince iddialarla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Biz10TV adlı Youtube kanalındaki programında hem beraat kararına itiraz eden eski hâkim, Avukat Osman Kaçmaz hem de Fettah Tamince ile görüştüğünü belirterek iki tarafın açıklamalarını aktardı.

Tamince'ye "Siz gerçekten Cumhurbaşkanı tarafından korunuyor musunuz" diye sorduğunu anlatan Saymaz Tamince'nin "Cumhurbaşkanı tarafından korunmuyorum" dediğini aktardı.

O AVUKATLAR HERKESE ÇALIŞIYOR

Saymaz'ın aktardığına göre, Tamince, "O halde neden Cumhurbaşkanı avukatları mahkemede sizi savunuyor" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Bunlar avukatlık büroları. Profesyonel iş ilişkisi sürdürüyorlar ve biz de buralardan hizmet alıyoruz. Sadece Cumhurbaşkanı’nı ya da beni savunmuyorlar ki. Başka insanları savundukları gibi beni de savunuyorlar. Birden çok dava var hakkımda bunlarla ilgileniyorlar."

Tamince Antalya'da açılan soruşturmanın ise gayrı ciddi olduğunu ve zimmete para geçirme ya da herhangi bir dolandırıcılığın olmadığını söyledi.

Tamince "Peki o zaman neden hakkınızda böyle bir hukuksal tasarruf yapılsın?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

BİR AVUKATLAR GRUBU TEHDİT EDİYOR

Benimle uğraşmak isteyenler ve uğraşanlar var. Gerek turizmde gerekse inşaatta bir marka yarattım. Bilinen bir iş adamı olmam nedeniyle sürekli hedef haline getiriliyorum. Özellikle muhalefetin iktidara sataşması ya da saldırmasının bir gerekçesine dönüştürülüyorum.

Bağımsız mahkemeler var ve ben bu mahkemelerde aklanıyorum. Ama bugün hakkımda yine işlem yapıldı yarın da ben bu süreci saygıyla bekleyeceğim. Adalete güveniyorum. Pekâlâ ceza da çıkabilir.

Tamince, "Sizinle kim neden uğraşıyor" sorusunu ise şöyle cevapladı:

FETÖ borsası varsa, bu süreç benimle ilgili tersinden işletiliyor. İş adamı kimliği nedeniyle tehdit ediliyorum. Ekonomik olarak tehdit ediliyorum. Soruşturmalar nedeniyle kendilerine gözdağı vermek isteyenler var. Tersinden bir FETÖ borsası prosedürü işletiliyor.

Tamince tehdit edenlerin ise bir avukat topluluğu olduğunu söyledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri