GÜNDEM

Giresun Belediyesi'nden İhsan Süreyya Sırma özrü

İhsan Süreyya Sırma, Giresun Kitap Fuarı'na önce davet edildi sonra "siyasi dengeler" gerekçesiyle daveti iptal edildi. Gelen tepkiler sonrası belediye bir özür mesajı yayınlayarak Sırma Hoca'nın yeniden etkinliğe davet edildiğini açıkladı.

Giresun Belediyesi, bu yıl ilk defa 4-12 Ocak tarihleri arasında "1. Giresun Kitap Fuarı" düzenliyor. Belediye İslam Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'yı önce kitap fuarına davet etti. Ardından "şehirdeki siyasi dengeler" gerekçe gösterilerek davet listesinden çıkarıldı. Gelen tepkiler sonrası belediye bir özür mesajı yayınlayarak Sırma Hoca'nın yeniden etkinliğe davet edildiğini açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Belli ki yanlış anlaşılmaya sebep olan iletişim kopukluğu nedeniyle Beyan Yayınları’nın İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan merkezinde Prof. Sırma hocamızı üzücü hadise kamuoyunun bilgisine sunulmadan önce ziyaret edip üzgün olduğumuzu belirttik. Davetimizi tekrarladık. Ancak hocamız kitap fuarı organizasyonuna katılmama kararını bizlerle paylaştı. Bir kez daha ifade ediyoruz ki farkında olmadan incittiysek affola." ifadelerine yer verildi.

Sırma’nın okuyucuları ile buluşması planlanan tarihin belli olduğu işaret edilen açıklamada "Hocamıza kapımızın açık olduğunu ve davetimizin hale geçerli olduğunu bildiririz" denildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri