GÜNDEM

HDP'li vekiller terörist cenazesinde!

Fransa'da uğradıkları suikast sonucu öldürülen Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan'ı anma töreninde HDP'li vekiller ön sıralarda yer aldı.

Fransa'da öldürülen 3 terörist için düzenlenen anma etkimliğine HDP'li milletvekilleri en ön sırada yer aldı. HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Twitter'da skandal anmada çekilen fotoğrafları çok konuşulacak bir notla birlikte paylaştı.

"9 OCAK ÇÖZÜM VE BARIŞI HEDEFLEDİ"

HDP'li Vekil Meral Danış Beştaş yaptığı paylaşımda: "Her gün bir anmadayız. Yüzleşme olmadıkça, gerçekler örtüldükçe yaralar derinleşiyor. 7 yıl önce bugün Paris’te üç Kürt kadın siyasetçi aramızdan alındı ve hala failler cezasız. 9 Ocak Çözüm ve Barışı hedefledi. Çözüm ve Barış’a sahip çıkmaya devam ediyoruz. Saygıyla" notunu düştü.

NE OLMUŞTU?

PKK'nın kurucularından Sakine Cansız (54), Leyla Söylemez (24) ve Fidan Doğan (28), 9 Ocak'ta Paris’te uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülmüşlerdi.

Cinayetin tek şüphelisi Ömer Güney'in Paris Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması bekleniyordu ancak 2016 yılında henüz dava başlamadan, tutulduğu cezaevinde beyin kanseri nedeniyle öldü. Güney'in ölümü, kendisi hakkında açılan davaların düşmesine ve dosyanın kapanmasına neden oldu. Ömer Güney'in hadiseden iki yıl önce PKK'ya katıldığı belirlenmişti.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri