GÜNDEM

İçişleri Bakanlığı’ndan çakarlı araçlar için beklenen önlem geldi

Gelen son dakika haberlerine göre Kamu ve mahalli idarelerde üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında "çakar lamba" kullanması 1 Kasım'dan itibaren yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı, bundan 2 yıl önce polis araçları hariç bütün çakarlı araçlara ilişkin önemli bir düzenlemeye imza atmış, bu kapsamda çakarlı araçların geçiş üstünlükleri iptal edilmişti.

İçişleri Bakanlığı, trafikte yetkisiz çakar kullanımının önüne geçmek için harekete geçti. Bakanlık kamudan başlayarak özel araç sürücüleri dahil yetkisiz çakar kullanımını 1 Kasım'dan itibaren yasaklayacak.

Bu tarihten itibaren kamuda, mahalli idarelerde, diğer meslek kuruluşları ve üniversitelerde üst yönetici, genel müdür, daire başkanı veya başka unvanlar ile görev yapan kamu görevlilerinin kullanımındaki araçlarda çakar olarak tabir edilen ışıklı uyarı işaretlerinin kullanımına izin verilmeyecek.

ÇAKAR LAMBA KULLANMANIN CEZASI NE KADAR?

Çakar lamba gibi ışıklı veya siren gibi sesli cihazların otomobillere usulsüzce takılması ve kullanımı cezası 2019 yeni trafik zamları ile beraber yeniden belirlendi. Buna göre sesli veya ışıklı cihazların araçlara takılıp trafiğe çıkmak durumunda araç sürücülerine uygulanacak ceza tutarı 2000 TL. İlk 15 gün içerisinde ödemelere yüzde 25 indirim uygulanır.

Yorumlar
Günün Manşetleri