GÜNDEM

İlker Başbuğ'dan Suriye açıklaması!

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Suriye'yle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Başbuğ, "Yüzyılın en büyük trajedisi Suriye'de yaşanıyor. Millet olarak yapmamız gereken tek şey şudur; Türk Ordusu'nun arkasında olacağız, destek olacağız" dedi.

Lüleburgaz ‘da düzenlenen, moderatörlüğünü gazeteci Ümit Zileli'nin yaptığı Çınaraltı Sohbetleri'nin konuğu 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ oldu. Sözcü'de yer alan habere göre Program, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, katılımı ile gerçekleşti.

ATATÜRK'LE İLGİLİ KİTAP YAZIYOR

İlker Başbuğ sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyadakiler için öyle olabilir ama askerlik bizim için meslek değil. Üniformamı 53 yıl taşıdım. Üniformayı giydiğimizde başlayan çıkardığımızda biten bir sorumluluk değil bizimkisi. Sorumluluğumuz ancak mezarda biter. Biz M. Kemal Atatürk ile ilgili düzgün bir kitap yazamadığımız ve çeviri yapıp dünyaya gönderemediğimiz için onlarda Atatürk ile ilgili çok az bilgi var. Bu sorumluluktan hareketle ben bir kitap yazmalıyım ve bunun yayımlanmasını sağlamalıyım düşünceleriyle kitap yazmaya başladım”

MİLLET OLARAK TSK'NIN ARKASINDA OLMALIYIZ

Atatürk ile ilgili bilinmeyen bilgileri halkla paylaşan Başbuğ, Mustafa Kemal'in Şam'a gönderilmesini anlattığı sırada şu sözlere de yer verdi: “Şam'ın da Suriye'nin de talihi pek iyi değil. 21. yüzyılın en büyük insanlık trajedisi Suriye'de yaşanıyor. Umut ederiz ki bu sona erer. Bütün olarak millet olarak yapmamız gereken tek şey şudur Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arkasında olmak ve destek olmak.”

Yorumlar
Günün Manşetleri