GÜNDEM

İmam Hatipli genç başarısıyla dünya tarihine geçti

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenci olan Rümeysa Hakyemez Cambridge Üstün Başarı Ödülü'nü kazandı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenci olan Rümeysa Hakyemez dünya tarihine geçerek okulunun ismini bir kez daha zirveye taşıdı.

Bugüne kadar birçok başarıya imza atan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi kısa süre önce haksız eleştirilerin odağı olmuştu. Rümeysa Hakyemez'in dünya tarihine geçen başarısı tüm iftaralara da en güzel cevap oldu.

CAMBRİDGE ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ

“The Outstanding Cambridge Learner Awards (Cambridge Üstün Başarı Ödülleri)” her yıl Cambridge Üniversitesi tarafından terip edilen bir proje olup, IGCSE sınavların yalnızca en yüksek puanı alanlara veriliyor.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rümeysa Hakyemez, IGCSE Haziran 2019 sınav döneminde anadil Türkçe sınavında tüm dünyada en yüksek notu alan öğrenci ünvanıyla “Top in the World” birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

IGCSE NEDİR?

IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) faaliyetlerini , Cambridge üniversitesi bünyesinde devam ettiren en mühim programlardan bir tanesi.

IGCSE, dünya çapında en çok tanınan ve adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programı.

Cambridge programlarına, 5 yaşından 19 yaşına kadar dünyanın 160 ülkesinden 10 binden fazla okuldan tam 8 milyon aday farklı seviyelerden katılım sağlıyor.

KARTAL İMAM HATİP İLK OLDU

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'sinin bir diğer başarısı ise, 20 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’de IGCSE akreditasyonunu alan ilk devlet okulu olmuş olması.

2016 yılı Haziran döneminde IGCSE’den ilk mezunlarını veren okul, 2016 ve 2017 yıllarında üst üste dünya birincileri çıkarmayı başardı. Hakyemez ise bir geleneği devam ettirerek Kartal Anadolu İmam Hatip'in başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri