GÜNDEM

İstanbul depremi Kaya ailesinin hayatını kararttı

İstanbul'da geçtiğimiz aylarda meydana gelen deprem can kaybına mal olmadı ama Kaya ailesinin hayatını alt üst etti.

Eylül ayında İstanbul'da yaşanan depremde can ve mal kaybı yaşanmasa da bazı ilçelerdeki binalar kullanılamaz hale gelmişti.

Yıkılma riski olduğu gerekçesiyle devlet eliyle boşaltılan evlerini terkedenler o aylardır sıkıntılı günler yaşıyor. Yıkılma riski olduğu gerekçesiyle evi mühürlenenlerden biri de Beykoz'da oturan Kaya ailesi...


Kiralık ev tutacak imkanı olmayan baba Coşkun Kaya, iki küçük çocuğu ve eşiyle sokakta kaldı. Kaya o günden bu yana 2 ve 4 yaşındaki iki çocuğu ve eşiyle birlikte bazen kendilerine kapı açan komşularının evinde bazense evinin bahçesinde kalarak hayatını devam ettirmeye çalışıyor. 

AİLESİNİ SOKAKTA BIRAKIP İŞE GİDİYOR

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Coşkun Kaya, çalıştığı firma tarafından iş için Trabzon'a gönderilince çocuklarını sokakta bırakarak işe gitmek zorunda kaldı. Kaya'nın yokluğunda ailesine sahip çıkan komşuları ise yardım amacıyla çaldıkları kapılarına gittikleri yetkililerin soruna çözüm bulamadıklarından yakınıyor.


Belediyenin evi mühürledikten sonra hiç bir destekte bulunmadığını söyleyen komşuları, AKOM'un da "Size ev bulmak bizim işimiz değil" diyerek aileye kapıyı gösterdiğini söyledi. 

EV ÖNCEKİ GECE SOYULDU

Evleri mühürlü olduğu için sokakta kalan Coşkun ailesi önceki gün ise yeni bir şok yaşadı. Mühürlü olan eve dün gece giren kimliği belirsiz kişiler evdeki pek çok eşyayı alarak kayıplara karıştı.



Kaya ailesini uzun zamandır evlerinde misafir eden komşuları, gelen kış dönemi ile birlikte ailenin iyiden iyiye çaresiz kalacağını belirterek yetkililerin yardım eli uzatmasını istiyor. 

Yorumlar
Günün Manşetleri