GÜNDEM

İstanbul'a pazar günü için kar uyarısı geldi

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yarından itibaren ülkenin muhtelif kesimlerinde kar yağışı görülecek. İstanbul'da pazar günü karla karışık yağmur bekleniyor.

Kar yarından itibarek yurda giriş yapıyor. Tam anlamıyla kış geliyor diyebiliriz. Peki hangi illerde kar yağacak ve İstanbul beyaz örtüye bürünecek mi? Herkesin merak ettiği soruların cevabı habermizde...

Ankara, Kayseri, Sivas başta olmak birçok şehrimiz perşembe gününden itibaren beyaza bürünecek. İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı yapılmazken haftasonu için sulu kar yağışı uyarısı yapıldı.

Bursa ile Balıkesir için de kar yağışı uyarısı yapıldı. Şiddetli yağışların etkisi altına giren Adana'da da yüksek kesimlerin beyaz örtüyle tanışması bekleniyor.

Akdeniz ve Ege'de etkili olan şiddetli yağışlar, yarın etkisini bir üst seviyeye çıkaracak ve Düzce, Zonguldak, Bartın, Adana, Hatay ve Osmaniye şehirlerinde de kendisini gösterecek. Kuvvetli bir şekilde beklenen yağışların yer yer 51-100 kg/m2 yağış bırakacağı bildirildi. Meteorolojiden selin yanı sıra fırtına ve heyelana karşı da dikkatli olunması uyarısı geldi.