GÜNDEM

Karamollaoğlu da Kanal İstanbul'a karşı çıktı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel kurulunda yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul projesine ilişkin eleştirilerde bulundu.

Partisinin genel kurulunda Temel Karamollaoğlu da Kanal İstanbul projesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Karamollaoğlu, ''İstanbul bu kanalla adeta ada hâline getiriliyor. Bu bizi endişelendiriyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul, son günlerde yeniden gündeme geldi. Muhalefet kanadından söz konusu proje için "Durdurun, yapmayın" çağrıları yapılmaya başlandı. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bu kervana katıldı.

KANAL İSTANBUL'A KARŞI ÇIKTI

Partisinin genel merkezinde konuşan Karamollaoğlu, "Kanal İstanbul projesi... İlim adamları da çok açık ve net bir şekilde bu projenin Trakya'da ciddi manada ekolojiyi bozacağını, yeraltı su dengesini bozacağına, belli bir süre içinde Marmara'nın elden çıkacağını ortaya koyuyor. İstanbul bu kanalla adeta ada haline getiriliyor. Bu bizi endişelendiriyor." dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ KANALLARA RAKİP OLACAK, AB ENDİŞELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde açıkladığı çılgın projenin maliyeti, 75 milyar lira olarak hesaplandı.

7 yılda tamamlanması öngörülen Kanal İstanbul projesinin, Süveyş ve Panama Kanalı'na rakip olması, Avrupa'da da endişeye neden oluyor.

Türkiye'nin, bu projeden yıllık 6 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri