GÜNDEM

Türk Kızılayı'na çirkin saldırı

Sosyal medyada bir hesap üzerinden Başkent Doğal gaz firmasının Kızılayı'ı paravan olarak kullanıp Ensar vakfına para aktardığını iddia etti. İşin aslının öyle olmadığı kısa bir sürede anlaşıldı. İşte detaylar...

Sosyal medyada bir hesap üzerinden Başkent Doğal gaz firmasının Kızılayı'ı paravan olarak kullanıp Ensar vakfına para aktardığını iddia edildi. İşin aslının öyle olmadığı kısa bir sürede anlaşıldı. İşte detaylar...

Servis edilen bu belge'nin Kızılay'a ait olmadığı, bağış yapan doğal gaz firmasına ait olduğu gözüküyor. Bağışı yapan firmanın şartları arasında, 75 Bin Dolarını Kızılaya, kalan kısmını ise Kızılay ve Ensar Vakfı'na öğrenci yurdu yapılacaktır şartıyla beyanda bulunuyor. 

KIZILAY'DAN YALANLAMA GELDİ

Sosyal medyada karalama operasyonun büyümesinin ardından Kızılay resmi hesabından açıklamada bulundu.

Kızılay yaptığı açıklamada hayırsever firmanın yaptığı bağışta şart olarak öğrenci yurdu yapılması için Ensar Vakfına bir kısmının devredilmesini istediğinden bahsediyor.

İşte Kızılay'ın resmi hesabından yaptığı paylaşım:

İSMAİL SAYMAZ FIRSATI KAÇIRMADI

Vakıfları karalamakta eline su dökülmeyen Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz twitter hesabından algı operasyonunu sürdürmeye devam ediyor. 

Saymaz sosyal medya hesabı üzerinden, "Başkentgaz, 2017'de Kızılay'a 8 milyon dolar bağışlıyor. Bağışın 75 bin dolarının Kızılay'da kalmasını, 7 milyon 925 bin dolarının ise yurt yapılması için Ensar Vakfı'na aktarılmasını istiyor. Başkentgaz, bu parayı neden doğrudan Ensar'a vermiyor da Kızılay üzerinden yolluyor?" sorusunu yönlendirdi.

Saymazın bu twitine tepki yağdı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri