GÜNDEM

Manisa'da şiddetli deprem! İstanbul'da da hissedildi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre Manisa Akhisar'da saat 22.22'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa ve İzmir'de de hissedildi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova ve Bursa'da da hissedildi.

ART ARDA DEPREMLER!

Bu arada kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre aynı bölgede saat 16.18’de 3.2 ve 16.49’da ise 3.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, Aydın'da saat 19.49'da merkez üssü Emirdoğan bölgesi olan 3.5 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Yerin 5.3 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem Aydın ve çevresinde hissedildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: CAN KAYBI VE YARALANMA SÖZ KONUSU DEĞİL

İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 23.17 itibariyle can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Gelişmeler için @AFADBaskanlik ve @manisavaliligi ’mizi takip edebilirsiniz." bilgilerini yer verildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, Manisa'da meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremin ardından açıklamada bulundu.

Valilik'ten yapılan açıklama şöyle;

AFAD Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir.

İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu: "Şehir merkezinde ciddi sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz"

"YARALI YOK"

Manisa Valisi Ahmet Deniz, "Manisa, Akhisar’daki depremde şu ana kadar can kaybı yaralı yok. 5-6 evin göçtüğüne dair ihbar aldık. Detaylı bilgiyi daha sonra paylaşacağız. Çöken evlerin Akhisar’da metruk evler." açıklamasında bulundu.

AFAD: CAN KAYBI YOK

AFAD'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibariyle, can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini yer verildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri