GÜNDEM

MİT Ankara'daki yeni "Kale"sine taşındı

Milli İstihbarat Teşkilatı bugün yine büyük bir başarıya imza attı. El Bab'da bombalı araçla 18 sivili katleden, en az 30 kişiyi yaralayan PKK/YPG'li terörist, MİT'in nefes kesen operasyonu ile yakalandı.

MİT son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında peş peşe birbirinden başarılı operasyonlara imza atarken, istihbarat alanında adeta sessiz bir devrim gerçekleştiriyor.

PERSONEL "KALE"YE TAŞINDI

Ayrıca teşkilat, birkaç ay önce, Yenimahalle’deki binanın yetersizliği nedeniyle Ankara'nın batısında kalan Bağlıca semtindeki inşa edilen yeni MİT karargahına taşınmasını tamamladı.

mit

Son teknoloji kullanılan bina, teknik donanımı ile rakiplerine adeta parmak ısırtıyor!

Gayrı resmî ismi "Kale" olan bu yeni karargâhın resmî açılışının önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor.

Yaklaşık 5 bin dönüm alanın üzerine inşa edilen ve 'kale' olarak nitelendirilen bina 3 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrili. Bina ve çevresinde sinyal kesici dinlemeyi önleyen sistemlerinde de bulunduğu edinilen bilgiler arasında.

Dışarıdan karargâhın içini görmek mümkün değil. Ancak semt sakinleri yeni komşuları hakkında kısaca şunu söylüyor;

"Orada hayat 7/24 devam ediyor. MİT'in ışıkları hep yanıyor. Biz burada rahat uyuyoruz. Onlar kesintisiz çalışıyor."

mit

ÇALIŞMALAR GİZLİLİK İÇİNDE YÜRÜTÜLÜYOR

MİT mensuplarının yerine getirdikleri görevler istihbarat kuruluşlarının doğası gereği gizlilik içinde yürütülüyor. Teşkilat yerine getirdiği kritik görevler hakkında kamuoyuna açıklama da yapmıyor.

Vatandaşlar genelde bu başarılı görevleri, konuyla ilgili diğer kurumların yaptıkları açıklamalardan öğreniyor. Tıpkı bugün El Bab'da gerçekleştirilen saldırının failinin yakalanması gibi...

mit

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'da bombalı araçla 18 sivili katleden PKK/YPG'li teröristin Milli İstihbarat Teşkilâtı'nın operasyonuyla yakalandığını yine Milli Savunma Bakanlığı kamuoyuna duyurdu.

MSB açıklamasında, "Bombalı Araç saldırısını gerçekleştiren PKK/YPG’li terörist MİT’in başarılı operasyonu ile yakalandı." denildi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri