GÜNDEM

Müge Anlı'dan beklenmedik açıklama özür dilemem

Müge Anlı yayın esnasında yayına bağlanan ve zazaca konuşan bir kadının sesini bipletti ardından konuşmasını yarıda kesti. Ak partiden ve sosyal medyadan aşırı tepki geldi. Müge Anlı'nın özür dilemesi beklenirken Müge Anlı beklenmeyen bir açıklamaya yaptı.

Kayıpları bulmasıyla milyonların takdirini kazanan Müge Anlı, programının geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir bölümünde tepki çeken bir harekete imza attı. Anlı, Zazaca konuşan bir kadının sözlerini 'anlaşılmayan bir dil' diyerek sansürletti.

Bu olay, sosyal medyada kısa sürede yankı uyandırırken, Anlı'nın zazalardan özür dilemesi gerektiği söylendi. Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Alan ise, bu dilin tarihin en eski dillerden biri olduğunu savunarak şu şekilde tepkisini dile getirdi:

Bu olay, sosyal medyada kısa sürede yankı uyandırırken, Anlı'nın zazalardan özür dilemesi gerektiği söylendi. Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Alan ise, bu dilin tarihin en eski dillerden biri olduğunu savunarak şu şekilde tepkisini dile getirdi:

Özür dilemeye davet etti: Alan ayrıca, Zazaca veya diğer dillerin konuşulması karşısında yıllardır toplumsal zihniyete aşılanan “terör” algısının da artık yok olması gerektiğini ve medyanın bu anlamda bir sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydetti. Alan, Müge Anlı'nın özür dilemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.