GÜNDEM

Muharrem İnce ikinci kez 'adam kazandı beyler' dedi

Habertürk ekranlarında Nedir Ne Değildir programına konuk olan NetHaber Müdürü ve Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Akif Ersoy'un sunumuyla Habertürk ekranlarına gelen programa Nethaber Genel Müdürü ve Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık, İsmail Saymaz, Sevilay Yılmaz ve Metin Özkan konuk oldu. 

Saray'a giden CHP'li iddiasının ardında Sevilay Yılman'ın Sözcü gazetesinin büyük zarar gördüğünü söyledi. Yılman'ın sözlerine katılmadığını ifade eden Süleyman Özışık, "Sözcü'nün itibarı bende yükseldi. Yazarına sansür uygulamamış ama yazıya inanmadığı için de dedikoduyu manşetinden yayınlamamıştır. bu nedenle itibarı yükseldi diyorum" yorumunda bulundu.

Özışık, Muharrem İnce'nin akşam saatlerinde attığı, "Rahmi Turan beni aradı" twitine de ilginç bir yorum getirerek, "Rahmin Turan'ın Muharrem İnce'nin telefonunun bulması ilginç. Daha önce, Muharrem İnce'nin numarasını ilk aradığında bulamadığı söylemişti. Şimdi araması ve numarayı bulması büyük gelişme" dedi.

Özışık, CHP'nin "Bu mesele neden bu kadar konuşuluyor" eleştirilerine de değinerek, "CHP'nin olayı kapatmak istemesi çok normal. Bu işin içinden iddia edildiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkmış olsaydı CHP işin kapatılmasına razı olacak mıydı? Bu işin en başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı geçti. Erdoğan Cumhurbaşkanlığını ortaya koymasaydı yıpratılmaya devam edilecekti. Kaldı ki Talat Atilla bu haberi yaparken 'kaynağım AK Partili' deseydi şimdi bu tartışmayı kapatmak isteyenkişilerin ilahı haline gelip büyük gazeteci ilan edilecekti" dedi.

Özışık yaşanan tartışmayla ilgili de "Bu tartışmada kimse dürüst değil. İnce toplantı yaptı bildiği halde kimsenin adını vermedi. CHP içindeki çete dedi, teknede birlikte tatil yapanlar dedi. E, hepsinin isimlerini biliyor kendisi. Bildiği halde açıklamıyorsa dürüst değil demektir. Şimdi bu tartışmayı kapattım diyor." vurgusunu yaptı.

"İNCE İKİNCİ KEZ ADAM KAZANDI DEDİ"

Muharrem İnce'nin attığı tweetlerle kendini tüketti diyen Özışık, "Muharrem İnce bu akşam üzeri attığı tweetle ikinci kez "adam kazandı beyler" dedi. Birincisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması sırasında söylemişti. Bugün attığı tweetlerle de Kılıçdaroğlu'na sen kazandın dedi." ifadelerini kullandı.

"İNCE'YE FETÖ OPERASYON YAPMIŞ OLABİLİR"

Muharrem İnce açıklama yapacağım dediği andan itibaren bütün FETÖ'cüler İnce'ye saldırdı. Bu olay da ben de farklı bir intibah oluşturdu diyen Süleyman Özışık, açıklamasının devamında şunları söyledi:

FETÖ'cüler CHP içinde ikinci bir operasyon yaparak hem cumhurbaşkanını hedef gösterdi hem de İnce ve Kılıçdaroğlu'nu. Kılıçdaroğlu'nun yerine hızla hazırlanan biri var. Ekrem İmamoğlu. Önünü açmak istiyorlar. Bu kargaşa devam ederse İmamoğlu Mart'ta istifa istifa etmesi ve CHP Genel Başkanlığı'na yürümesi beni şaşırmaz"

"CHP TALAT ATİLLA'YA NEDEN DAVA AÇMIYOR?"

Süleyman Özışık, "Kılıçdaroğlu'nun Saray'a giden CHP'li biliyorum açıklamasının ardından benim ilgi alanıma girdi bu konu. Kılıçdaroğlu bu isimleri biliyorum diyorsa bildiği isimler vardır. Bunları kulağından tutup kapının önüne atması lazım. Eğer koyamıyorsa vatandaş der ki sen partini yönetemiyorsun ülkeyi nasıl yöneteceksin? Aklıma takılan bir başka soru ise CHP'nin neden Talat Atilla'ya dava açmadığı." dedi.

"BABACAN VE DAVUTOĞLU'NUN SEÇİMLERDE İLK ÇALACAĞI KAPI AK PARTİ"

Ali Babacan'ın yeni parti kurma girişimini ve katıldığı canlı yayında söylediklerini değerlendiren Süleyman Özışık, "Babacan'ın siyasetinde bir tutarlık görüyorum. Başkaları gibi perde arkasında iş çevirmiyor. Partisinden dışlanan isimlerin yeni parti kurduklarında ya da ekran gördüklerinde benim dönemim iyiydi benden sonrası kötüydü demesinden gına geldi. Babacan için çok iyi bir ekonomist derseniz anlarım ama çok iyi bir lider derseniz anlamam. Altaylı da sen iyi bir organizatörsün dedi. Bu kaptansız uçağa benzer. Lidersiz parti olmaz. Bu partinin lideri Abdullah Gül'dür bal gibi. Abdullah Gül risksiz noktalarda ön plana çıkacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül aday olup CHP ve diğer partilerden destek isteyebilir. Ali Babacan'ın ve Davutoğlu'nun seçimlerde ilk çalacağı kapı AK Parti'dir. Siyasette dengeler İYİ Parti adına da değişebilir. MHP'nin bu aralar İYİ Parti adına kötü bir şey söylememesi dikkatlerden kaçmasın." ifadelerini kullandı.

"VERDİĞİ BURS İPTAL EDİLEBİLİR"

Süleyman Özışık CHP'nin geçmiş dönemde belediyenin burslara yaptığı iptal başvurusuna atıfta bulunarak, "Ekrem İmamoğlu burs sözü verdi ve bugün itibariyle isimlerin belirleneceğini ve bursların dağıtımına başlanacağını söyledi.. Ancak bu karar iptal edilebilir. CHP'nin itirazı sonucu Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "Belediyeler burs veremez" kararı var. Mahkeme iptal kararı verirse, "Ben burs verdim mahkeme iptal etti diyebilir" şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Günün Manşetleri