GÜNDEM

Otizmli çocuğu soyunma odasında dakikalarca darp etti

Kadıköy'de bir rehabilitasyon merkezinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde otizmli öğrencinin, yaşam koçu tarafından soyunma odasında dakikalarca darp edildiğinin ortaya çıkması büyük tepkilere neden oldu.

Kadıköy'de 9 yaşındaki otizmli erkek çocuğu B.Ö.'nün ailesi, eğitimine ve tedavisine yardımcı olması için yaşam koçu Uğur D.'ye teslim edildi. Uğur D., çocuğu 30 Mayıs 2018 tarihinde Bostancı'da bulunan bir spor salonuna götürdü. Uğur D. B.Ö.'yü soyunma odasında darp etti. 

O anlar odadaki kameralara saniye saniye yansıdı. Soyunma odasının kamera görüntülerini izleyen spor kulübünün yöneticileri, B.Ö.'nün Uğur D. tarafından darp edildiğini görünce ailesine haber verdi. Ailenin şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli hakkında iddianame düzenlenerek dava açıldı.

Darp olayının görüntüleri izleyen spor salonu yetkililerinin durumu aileye haber vermesi üzerine ailenin şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin çocuğu giydirdiği sırada başına sert bir şekilde vurduğu, çocuğun ağlaması üzerine saçından çekerek yere yatırıp tekrar vurduğu belirtildi. 

Şüphelinin çocuğa ara ara tokat attığı da savunulan iddianamede, Uğur Dönertaş'ın, "Kendisini ruh ve beden sağlığı bakımından koruyamayacak kişiyi kasten basit yaralama" suçundan 8 aydan 1 buçuk yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.