GÜNDEM

Polislerin intikam yemini videosu yeniden gündemde

24 Mart 2017 tarihinde çekilen bir video nedeni bilinmez ama yeniden gündeme getirildi. Sosyal medyada eleştiri bombardımanına tutulan videoda polisler, Türkiye aleyhinde olanlar için intikam yemini ediyor.

AK Parti karşıtlarının sosyal medya hesapları, yıllar sonra tekrar gündeme getirilen bir video görüntüsü ile yıkılıyor... 2017 yılında bir polis okulunda çekildiği anlaşılan polislerin kendi aralarında yaptıkları yemini gündemlerine alan solcu yazarlar, "Polis intikam yemini edemez" söylemi ile polis teşkilatını adeta karalama kampanyası başlattılar...

"Hukuk devletinde polis intikam yemini edemez" başlığı ile 3 yıllık bayat bir haberi yeniden gündemlerine alan bazı internet sitelerinin manşetlerini süsleyen haberin içeriği şöyle...

Paylaşılan videoda Polis Akademisi öğrencilerinin, yüksek sesle söylenen kelimeleri tekrar ettikleri ve şu ifadeleri kullandıkları duyuluyor:

"Bismillahirrahmanirrahim. Ol deyince olduran, gönülleri iman gücüyle dolduran, Allah’a, Kuran’a, peygamberlere bayrağa ve silaha yemin olsun, şehitlerim rahat uyusun, gazilerim emin olsun, intikam, intikam, intikam daim olsun. Unutursak kanımız kurusun. Allah Türk’ü korusun. Amin"

POLİS AKADEMİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ


İSMAİL SAYMAZ DA O KERVANA KATILDI

HDP milletvekillerinin yanısıra sosyal medyada bu haberle ilgili İsmail Saymaz da Polis Akademisine tepki gösterdi. 

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri