GÜNDEM

Serdar Akinan'ın enkazdaki kadın 1 saat bekletildi iddiasına AFAD'dan sert cevap

Gazeteci Serdar Akinan "Enkazda ulaşılan yaralı depremzede Cumhurbaşkanı Erdoğan göçük alanına gelene kadar 1 saat bekletildi" iddiası ortalığı karıştırdı. Serdar Akinan'ın bu skandal sözlerine soruşturma açılırken AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da sert sözlerle yalanladı.

Serdar Akinan'ın KRT'de katıldığı programda yaptığı açıklama sosyal medyada hızla yayıldı. İddiayla ilgili konuşan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "O haldeki bir yaralıyı bekletmeyi hiçbir arama kurtarmacı başına silah dayansa bile yapmaz ama bu eleştiriyi vicdansızlar yapar." ifadesini kullandı.

AFAD Başkanı Güllüoğlu, Twitter takipçisinin sorusu üzerine paylaştığı mesajda, gazeteci Serdar Akinan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Serdar Akinan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraf çektirmesi için AFAD yetkilisinin enkaz altındaki kadını 1 saat beklettiği iddiasının yanında bir de, AFAD'ın bölgede bulunan arama-kurtarma ekipleriyle de uyumlu çalışmadığını ileri sürmüştü.

"Enkaz alanındayken haber geldi"

İddiaların kesinlikle doğru olmadığını, vatandaşları kurtarırken tek önceliklerinin can güvenlikleri olduğunu söyleyen Güllüoğlu, şunları kaydetti: Diğer enkaz alanındayken haber geldi, bir kişiye daha ulaştığımıza dair...