GÜNDEM

Soner Yalçın Erdoğancı mı oldu?

Gazeteci Soner Yalçın, Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın canlı yayın konuğu oldu.

Muhalif haberleri ve köşe yazılarıyla bilinen Soner Yalçın'a Fatih Altaylı'nın canlı yayında sorduğu soru gündem oldu. 

Fatih Altaylı canlı yayın konuğuna, "Kitap mı yordu kitaptan sonrakiler mi? Beşiktaş'ta sana demişler ki sen Erdoğancı mısın?" sorusuna Soner Yalçın şu yanıtı verdi: Ben 33 yıllık gazeteciyim.  Ben hep başkaları tarafından o cu veya bu cu oldum. Böyle denmesini gayet normal karşılıyorum. İnsalar çok kutuplaşmış Türkiye'de. Çok sert siyaset yürütülüyor. Herkes kendi mahallesinden olan birinin karşı mahallede doğru olan bir şeyi desteklemesini veya alkışlamasını istemiyor. İnsanlar inandıkları kişiler tarafından yarı yolda bırakıldı. Acaba Soner Yalçın da mı bizi yarı yolda bırakacak? Ben kimseyi yarı yolda bırakmam ama hiçbir zaman da amigoluk yapmam. Gazetecilik hayatım boyunca insanların bilincine hitap etmek istedim.

Soner Yalçın ayrıca köşesinde iddialara şöyle yanıt vermişti:

Son ABD gezilerinde gördük; akılları başlarına geldi; PKK/PYD içyüzünü anlattılar, Amerikan kamuoyuna gerçekleri ilettiler. Doğrusunu yaptılar

Yazdım. "Tabii ki Erdoğan Trump ile görüşmeye gitmelidir" dedim. Kötü mü oldu? Sözde Ermeni soykırım tasarısı bile geri çekildi...

İşte... Ben bunları yazdım diye, "Kara Kutu-Yüzleşme Vakti" kitabımın imza gününde okuyucu "Erdoğan destekli(!) yazılarımın sebebini soruyor.

Dedim ki:

Doğru'ya doğru...Yanlış'a yanlış diyeceksiniz

Siyaset “toptancılık” değildir. Siyaset hakikat zemininde yapılmalıdır. “Muhalifim” diye iktidarın illa her adımını eleştirmek yanlıştır.

Doğru'ya doğru…Yanlış'a yanlış diyeceksiniz. Bunu iktidara bakarak değil; kendi inandıklarınız-politik çizginiz gereği söyleyip yazacaksınız! Bu sizi güvenilir yapar. Bu sizin eleştirilerinizin değerini artırır.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri