GÜNDEM

Süleyman Soylu'dan Elazığ'a yardım göndereceklere çağrı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesine yardım yapacakların battaniye, ısıtıcı ve koli içinde gıda gönderilmesini istedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da yıkıma sebep olan depremle ilgili son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Dün geceden itibaren Elazığ'ın bütün köylerine tek tek yeniden ulaştıklarını ve çadır eksiklerinin giderildiğini belirten Soylu "Isıtıcı, battaniye ve koli içinde gıda göndermek isteyenler başımızın üstündedir. Onun dışında biz her şeyi karşılıyoruz. " dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle;

Tüm köylerin çadır ihtiyaçları karşılandı. 3 İHA ve helikopter sürekli keşif yapıyor. Kira yardımları bugün hesaplarına gönderilecek, gönderilmeye devam edilecek. İlk yıkılan 58 binanın kira yardımı bugün yapılacak. Eşyalarını alamayanlara da 30 bin liralık eşya yardımı da gönderilecek. Diğer yardımlar gıda gerçekleştirilmiş olacak. Bütün vatandaşlarımızı sivil kuruluşlarımız elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Biz yardımların tamamını AFAD eliyle koordine etmeye çalışıyoruz. İlgili yerlere hemen göndermeye çalışıyoruz.

Ancak vatandaşlarımızdan isteğimiz şudur. Depolarımızda 500 arkadaşımız çalışıyor. Biz bazı eski giysilerin gönderilmesini istemiyoruz. Bunları veremeyiz. Farklı malzemelerde gönderiliyor. Bu bizim zorlandığımız konu. Isıtıcı, battaniye ve koli içinde gıda göndermek isteyenler başımızın üstündedir. Onun dışında biz her şeyi karşılıyoruz.

Her evin önüne bir çadır kurmaya çalışırsak zorlanacağız. Yapmamız gereken toplu barınma merkezleri. Çünkü biz onların önüne aş evi kurabiliyoruz. Burada benim arzum, biz dün gece yarısına kadar sonra bakanlarımızla tekrar toplantı yaptık, alanları gezdik, spor tesislerini gezdik. Diğer alanları gezdik. İstirhamımız bu toplu barınma alanlarını sağlamak. Elazığ spor tesislerinin yanında bin konterynırlık geçici konuklama alanı oluşturacağız diye. Çünkü yıkacağımız epey bina var. Malatya'da 5 bin konteynerlik alanımız var bu bize yeter. Elazığ'da bin demiştik, bunu bin daha artırıyoruz. "


"Battalgazi'nin kırsal mahallelerini bu genel etkinlik alanı içerisine alıyoruz. Tarım Bakanlığımız da özellikle STK'lar ile beraber hayvanları zarar gören çiftçilere ulaşıyorlar. Onlara geniş hayvan barınakları yapmaya çalışıyorlar.

Ayrıntılar geliyor..

Yorumlar
Günün Manşetleri