GÜNDEM

Suriye'de, YPG'lilerden Türk konvoyuna taşlı saldırı

Türkiye ve Suriye'nin mutabakata vardığı anlaşma gereği güvenli bölgede devriye atan Türk askerinin zırhlı aracına YPG'liler taşlı saldırıda bulundu.

Havadan ve karadan yürütülen harekat kapsamında ilerleyen TSK ve SMO askerleri, kısa sürede Tel Abyad ve Rasulayn kentleri ile kırsalındaki yerleşim alanlarını teröristlerden temizledi.

Bölgenin güvenli hale getirilmesi amacıyla ABD ile yapılan görüşmeler kapsamında teröristlerin çıkması için 120 saatlik süre tanındı. Bu süre sonunda teröristlerin çekilmemesi ve sınırdaki kentlere yönelik saldırıların devam etmesi üzerine 22 Ekim tarihinde Rusya’nın Soçi kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin bir araya geldi.

Yapılan toplantı sonunda varılan 13 maddelik mutabakat sonrasında teröristlerin çekilmesi için bu kez 150 saatlik süre tanındı. Bu sürenin sona ermesinin ardından geçen 1 Kasım günü Türk askerleri ile Rus askeri polisleri, Soçi mutabakatı kapsamında Suriye’nin Derbesiye bölgesinde ilk ortak kara devriyesini gerçekleştirdi. 72 kilometrelik hatta yapılan ve Türkiye’nin 4, Rusya’nın ise 5 zırhlı araçla gerçekleştirdiği kara devriyesi başarıyla tamamlandı.

Türk konvoyuna taşlı saldırı

72 kilometrelik hatta 5 kilometrelik derinlikte yapılan devride YPG'li bir grup zırhlı askeri araçlara taşlı saldırı bulundu.

Yorumlar
Günün Manşetleri