GÜNDEM

Türkiye onu kırmızı listeye alacak! İşte Orta Doğu'nun karanlıklar prensi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hürriyet'e yaptığı özel açıklamada Filistinli Muhammed Dahlan'ın kırmızı kategoriye alınacağını söyledi. Peki "Orta Doğu'nun Kiralık Katili" olarak tanınan Muhammed Dahlan kimdir?

Muhammed Dahlan, Orta Doğu'nun Kiralık Katili olarak adlandırılıyor... Filistin lideri Arafat'ın zehirlenmesinde perde arkasındaki isim olduğu öne sürülüyor. Mısır'daki darbe, Katar'a uygulanan abluka ve Yemen'deki kanlı saldırılarda adı geçiyor. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'ye mali destek sağladığı gelen bilgiler arasında. Aynı zamanda Cemal Kaşıkçı cinayetinde de parmağı olduğu biliniyor.

15 Temmuz darbe girişiminde aracılıkla suçlanan, son olarak Fetullah Gülen ile röportaj yapan Mısır kanalının sahibi olarak Türkiye’de gündeme gelen Filistinli Muhammed Dahlan, Türkiye tarafından kırmızı listeye alınıyor.

Dahlan, başına 4 milyon lira para ödülü konularak İçişleri Bakanlığı’nın “aranan teröristler listesinin” Kırmızı Kategorisi’ne konulacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dahlan ile ilgili bir çalışma yapıyoruz, kırmızı listeye giriyor.” dedi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Tomar, CNN Türk'e yaptığı değerlendirmede Dahlan için "Orta Doğu'nun Karanlıklar Prensi" ifadesini kullandı. Tomar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her Filistinli gibi çok zor ortamlarda, İsrail nefretiyle yetişmiş birisi. İsrail ile uzun süre mücadelesi var. 11 defa tutuklanıyor ve bu süreçte devşirildiğine dair önemli bilgiler var..."

"Zaman içerisinde bu istihbarat örgütlerinin çok da yaptığı bir şey, hem hapishanelerde hem de zaman içerisinde bazı kişileri devşirmek. Şu anda da Orta Doğu'nun Karanlıklar Prensi diyebileceğimiz bir isim. Önemli mali kaynakları da var."

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kasabasında 1961'de dünyaya gelen Muhammed Dahlan, Fetih Hareketi içindeki çalışmaları nedeniyle genç yaşta İsrail hapishaneleri ile tanıştı. Hapiste geçirdiği sürede İbranice öğrendi.

1993'teki Oslo Anlaşması'nın ardından Gazze'de oluşturulan 20 bin kişilik Filistin Önleyici Gücü'nün başına geçerek CIA ve İsrail istihbarat servisleriyle sürekli temas haline giren Dahlan, Yasir Arafat ile rekabet etmeye başladı.